Unatoč dva poraza vidljiv znatan napredak virovitičkih „Frajlica“

„Frajlice“ – igračice Ženskog košarkaškog kluba Virovitica rođene od 2005. do 2009. godine odigrale su drugi turnir Mini basket lige koji je ovaj put odigran u Goli. Iako po igračkom stažu, ali i godinama uvjerljivo najmlađe „frajlice“ trenera Roberta Fritza pokazale su vidan napredak u igri i u sudaru sa u prosjeku starijim igračicama iz Virja i Križavaca na trenutke pokazale ravnopravnost u igri pa i više od toga. Unatoč teškom porazu od jedne od najboljih hrvatskih ekipa Podravca iz Virja od 10:70 važno je naglasiti da je kada je na terenu bila najbolja postava „frajlica“ prva četvrtina završila rezultatom 6:10. U dugom susretu protiv Radnika iz Križevaca poražene su sa 38:17. Kako je susret odigran odmah zatim, bez odmora, u početku je do izražaja došla dekoncentriranost, a možda i umor igračica. To je osobito vidljivo u prve dvije četvrtine koje su završile sa čak 21 koš razlike za Križevčanke. Nakon toga „frajlice su se pribrale i poslušavši savjete svog trenera serijom od 12:1 utakmicu dovele gotovo u neizvjesnost. Ipak na kraju je presudio umor ponajviše prve violine Mie Deskar te se više od časnog poraza nije moglo postići.
Za Viroviticu su nastupile: Nastupile su: Mia Deskar, Hana Deskar, Dora Lakota Kovač, Lucija Cindrić, Lana Cindrić, Nika Meter, Nika Pavelić, Nika Gverić, Margareta Cenger, Iva Kurjančić, Ena Ištvanović, Palma Ramljak i Ema Jakuš.
Između utakmica odigrana su i pojedinačna natjecanja u vladanju košarkaškim vještinama. I tu „frajlice“ nisu zaostajale za svojim vršnjakinjama iz Virja, Koprivnice, Križevaca i Drnja. Najviše uspjeha imala je Iva Kurjančić koja je pokleknula tek u finalu natjecanja u brzinskom vođenju lopte, dok su se do polufinala probile Hana Deskar (slobodnja bacanja) i Mia Deskar (košarkaški poligon). (www.virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content