Virovitičanin Saša Pjanić sudjeluje na humanitarnoj utrci Budimpešta – Bamako 2016.

Već drugu godinu zaredom sudjeluju u humanitarnoj verziji relija Pariz–Dakar, koji se vozi od Budimpešte do Bamaka. Budući da je utrka humanitarnog karaktera, naši predstavnici danas su prikupljali potrepštine i donacije za stanovnike Malija, kojima je pomoć zaista potrebna, a akcija je protekla uz druženje i razmjenu iskustava.

Ova se utrka, osim po humanitarnom karakteru, razlikuje od svoje poznatije inačice i po tome što u njoj možete sudjelovati automobilom po izboru, odnosno ukoliko primjerice prijavite automobil stariji od trideset godina, sudjelovanje je besplatno, objasnio nam je Stanislav Modrić, član jednog od dva tima, s kojim će u auto i njegova djevojka Elvira Rožmarić.

Pojasnio je Modrić da oni sudjeluju u takozvanoj ‘4×4 turističkoj full off road ruti’, što u prijevodu znači da im cilj nije na odredište stići prvi, već što više voziti okolnim putevima.

Otkrio nam je i tajno oružje tima – to je rakija od medvjeđeg luka, iliti srijemuša, kojom se štite od crijevnih viroza i ostalih bakterija tijekom puta.

Domaći momci i djevojke iz Varaždina, Žabnika, Virovitice i Tuzle startaju u ponedjeljak, 15. siječnja, a već 18. siječnja moraju biti u tisućama kilometara udaljenom Maroku, kako bi na vrijeme stigli na brod za nastavak utrke. Budući da pobjeda nije cilj, držimo palčeve da avantura bude nezaboravna. (rtl.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content