Virovitičanin Saša Pjanić sudjeluje na humanitarnoj utrci Budimpešta – Bamako 2016.

Već drugu godinu zaredom sudjeluju u humanitarnoj verziji relija Pariz–Dakar, koji se vozi od Budimpešte do Bamaka. Budući da je utrka humanitarnog karaktera, naši predstavnici danas su prikupljali potrepštine i donacije za stanovnike Malija, kojima je pomoć zaista potrebna, a akcija je protekla uz druženje i razmjenu iskustava.

Ova se utrka, osim po humanitarnom karakteru, razlikuje od svoje poznatije inačice i po tome što u njoj možete sudjelovati automobilom po izboru, odnosno ukoliko primjerice prijavite automobil stariji od trideset godina, sudjelovanje je besplatno, objasnio nam je Stanislav Modrić, član jednog od dva tima, s kojim će u auto i njegova djevojka Elvira Rožmarić.

Pojasnio je Modrić da oni sudjeluju u takozvanoj ‘4×4 turističkoj full off road ruti’, što u prijevodu znači da im cilj nije na odredište stići prvi, već što više voziti okolnim putevima.

Otkrio nam je i tajno oružje tima – to je rakija od medvjeđeg luka, iliti srijemuša, kojom se štite od crijevnih viroza i ostalih bakterija tijekom puta.

Domaći momci i djevojke iz Varaždina, Žabnika, Virovitice i Tuzle startaju u ponedjeljak, 15. siječnja, a već 18. siječnja moraju biti u tisućama kilometara udaljenom Maroku, kako bi na vrijeme stigli na brod za nastavak utrke. Budući da pobjeda nije cilj, držimo palčeve da avantura bude nezaboravna. (rtl.hr)