Započeo trodnevni seminar o održivom gospodarenju otpadom

- PROMO -

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, u ponedjeljak, 18. siječnja u organizaciji Zagrebačkog učilišta i suorganizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, započeo je trodnevni seminar o održivom gospodarenju otpadom, namijenjen pravnim osobama koje imaju više od 50 zaposlenih, koja su dužna imenovati povjerenika i zamjenika.

Izobrazba se izvodi temeljem ovlaštenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, a sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom i Programu izobrazbe o gospodarenju otpadom.

Povjerenik i zamjenik imaju obvezu pohađati osnovnu izobrazbu o gospodarenju otpadom u trajanju od 25 nastavnih sati, a odgovorna osoba i njen zamjenik, u trajanju od 40 nastavnih sati.

Izobrazbu provode renomirani stručnjaci iz zaštite okoliša, ovlašteni od Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, Ivana Gudelj i Jadranka Grbinić.
Nakon završene izobrazbe, te položenog ispita, a temeljem izvješća Zagrebačkog učilišta o provedenom programu, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, izdaje polazniku Potvrdu o obavljenoj izobrazbi gospodarenju otpadom.

(hgk)

 

Povezane vijesti

Skip to content