Željko Vencl: U ovoj godini planiramo gradnju školske sportske dvorane

Kakva je vama bila 2015. godina, po čemu ćete je pamtiti, koje ste projekte realizirali?
– Općina uz suradnju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi projekt sanacije fasade, kosog krovišta i sistema grijanja na zgradi Općine Nova Bukovica. Vrijednost sanacije fasade, kosog krovišta i sistema grijanja iznosi 1.300.073,38 od čega Fond sufinancira 80 % iznosa. Uz Virovitičko-podravsku županiju i Dom zdravlja VPŽ sudjelujemo u sufinaciranju radova na rekonstrukciji stambene zgrade ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Novoj Bukovici – ambulante opće/obiteljske i dentalne medicine u iznosu od 300.000,00 kuna. Osim toga, provedeni su radovi na izgradnji prijelaza preko kanala i nogostupa na mostu u Novoj Bukovici kod groblja. Nabavljena je komunalna oprema. Nabavili smo rabljeni traktor za potrebe održavanja javnih površina na području općine iz sredstava svog proračuna, kao i novi traktor s priključcima za održavanje površina na području općine uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
Konstantno vodite brigu i o braniteljskoj populaciji.
– Upravo tako. Izgrađeno je spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine Nova Bukovica uz sufinanciranje Ministarstva branitelja. Naš odnos prema hrvatskim braniteljima oduvijek je bio značajan jer oni su svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske.
ZBOR POREZNE REFORME PRIHODI SU NAM SMANJENI ZA 200.000 KUNA
Radili ste i na mnogim projektima koji olakšavaju život vaših mještana.
– Da, tu je rekonstrukcija niskonaponske mreže za naselje Bukovački Antunovac u kojem je udio općine u rasvjetnim tijelima. Izvedeni su radovi na kanalizaciji u Ulici Zagrebačka u Novoj Bukovici. Izvršena je sanacija poljskih putova, provodi se legalizacija sportskih objekata. Općina se uključila u projekt javnih radova „Revitalizacija javnih površina i zaštita okoliša„ putem mjere javnih radova „Rad za zajednicu i sebe“, kao i u projekt stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u jedinstveni upravni odjel.
Kakvi su vam planovi za vrijeme koje dolazi, za što ćete izdvajati sredstva iz proračuna?
– Iako su teška vremena, mi ćemo i nadalje stipendirati redovne studenata s područja općine. Sufinancirat ćemo i: prijevoz učenika srednjih škola, rad Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, javnu rasvjetu, veterinarsko-higijeničarsku službu, deratizaciju, rad udruga – KUD-a “Lipa” iz Nove Bukovice, Matice slovačke Miljevci, DVD-a Nova Bukovica – Brezik, Udruge žena “Bukovica u srcu”. Tu je i program Male škole, rad školske kuhinje, kao i HGSS stanica Orahovica i Gradsko društvo Crvenog križa Slatina. Podupiremo projekt Podrška osobama s invaliditetom, a predviđeno je i sufinanciranje nad-standarda u djelatnosti hitne medicine, kao i sredstva za sufinanciranje dolaska specijalista iz Virovitice u Dom zdravlja Slatina koji bi se trebao realizirati s Gradom Slatinom i susjednim Općinama.
Koji projekte planirate u 2016. godini?
– Izgradnju školske sportske dvorane pri OŠ “Vladimir Nazor” u Novoj Bukovici. Općina će sudjelovati u sufinanciranju projekta „Povećanje energetske učinkovitosti u postojećoj nestambenoj zgradi obnovom fasade, izmjenom vanjske stolarije i stropa prema negrijanom tavanu OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica“ u iznosu od 140.000,00 kuna. Nastavit ćemo radove na kanalizacijskoj mreži u Novoj Bukovici. Pristupilo bi se rekonstrukciji mjesnog doma u Gornjem Viljevu, kao i izradi projektne dokumentacije u Bjelkovcu. Planiramo i ulaganja u izgradnju nogostupa u Novoj Bukovici i Miljevcima.
Koliko vas je koštala mini porezna reforma?
– Efekti nisu dobri. Oni će se na odraziti na prihodovnoj strani proračuna općine Nova Bukovica jer će se prihodi smanjiti za oko 200.000,00 kuna – zaključio je Željko Vencl. (www.icv.hr. Fotografija: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content