Apel gradonačelnika Ivice Kirina: Šteta od prošlogodišnje suše je velika, poljoprivrednici su u problemu!

Tijekom srpnja i kolovoza 2015. godine, uslijed visokih temperatura i dvomjesečnog perioda bez oborina, došlo je do značajnog oštećenja svih poljoprivrednih kultura, kao i trajnih nasada. Nakon proglašenja elementarne nepogode, Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Grada Virovitice je obradilo prikupljene podatke na području Virovitice, te sve pravovremeno dostavilo Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Virovitičko-podravske županije.
Važno je napomenuti da su posljedice šteta za javni i gospodarski život Grada Virovitice velike, jer je procijenjena šteta u iznose od 12.716.666,27 kuna za fizičke osobe i 1.261.714,97 kuna za pravne osobe te je sigurno je da će nastala elementarna nepogoda utjecati na normalan život poljoprivrednika, koji je ionako otežan.
Iz tog razloga,gradonačelnik Ivica Kirin je, na inicijativu Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Grada Virovitice, zatražio od županijskog Povjerenstva da upute zamolbu Vladi HR za razmatranjem mogućnosti i iznalaženjem sredstva za nadoknadom štete od elementarne nepogode – suše koja je 2015. godine zadesila grad Viroviticu i cijelu Virovitičko-podravsku županiju.

(www.virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content