Djelatnici Hrvatskog autokluba u Pitomači provode aktivnosti projekta “Vidi i klikni”

U organizaciji Autokluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske od 17. do 19. veljače 2016. godine djelatnici Hrvatskog autokluba u sportskoj dvorani u Pitomači provode preventivno edukativne aktivnosti projekta Vidi i klikni kojim su u proteklih nekoliko godina educirali djecu o pravilnom ponašanju u prometu u brojnim mjestima diljem Hrvatske.

Edukativne radionice su prvoga dana, u srijedu 17. veljače 2016. godine s početkom u 10 i 11,30 sati održane za predškolske skupine Dječjeg vrtića Potočnica Pitomača, a u četvrtak i petak će biti održane za učenike prvih razreda centralne i područnih škola Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača.

Oba dana se održavaju po dvije prezentacije, pa će tako u provedbi ovog projekta u Pitomači prisustvovati pedesetak polaznika vrtića i preko sto učenika prvih razreda.

Djelatnici HAK-a korištenjem električnog automobila, parkiranih vozila, nogostupa i pješačkog prijelaza, semafora i drugih elemenata u prometu podučavaju o sigurnom sudjelovanju u prometu djece pješaka i prijevozu djece u vozilima.

Sudjelovanjem u ovoj interaktivnoj prezentaciji djeca uče pravila sudjelovanja u prometu i da se u vozilu treba prevoziti u dječjoj sjedalici na stražnjem sjedalu, a na opasnosti prijevoza bez korištenja sigurnosnog pojasa im je ukazao simpatični krpeni lutak Haki koji je pri sporoj vožnji ostao bez kape, a u malo ozbiljnijoj situaciji ozbiljno nastradao.

No, kroz ovu prezentaciju mališani Pitomače, kao i njihovi brojni prijatelji iz cijele Hrvatske, zajedno sa Hakijem, uče da u prometu treba vidjeti sve što se događa i biti viđen, a u vozilu „kliknuti“ sigurnosnim pojasom prije polaska.

Sudjelovanje u ovom projektu HAK-a je prva od ovogodišnjih prometno – preventivnih aktivnosti usmjerenih prema predškolskim skupinama dječjih vrtića kojima će djelatnici policijske uprave pokušati educirati djecu s područja cijele županije za sudjelovanje u prometu kada krenu u školu.

(www.icv.hr, PU Virovitičko-podravska)

no images were found

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content