FOTO: Održana 90. redovna godišnja skupština DVD-a Vukosavljevica

U Društvenom domu u Vukosavljevici održana je 90. redovna godišnja skupština DVD-a Vukosavljevica.

Skupštini su prisustvovali načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, zamjenik načelnika Rudolf Ilić, predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Majstorović, načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Mirko Kostelac, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković, predsjednik VZO Špišić Bukovica Milan Majetić, zapovjednik VZO Špišić Bukovica Zdravko Pokupić, predsjednik općinskog odbora HDZ-a Zoran Raptavi te brojni drugi uvaženi gosti.

Nakon otvaranja skupštine i pozdravne riječi predsjednika Društva Miroslava Komara, podnesena su izvješća radnih tijela o aktivnostima provedenim u prethodnom razdoblju, kao i plan rada za 2016. godinu. Jedna od značajnijih aktivnosti u narednom razdoblju je izrada projektne dokumentacije za novu vatrogasnu garažu.

U okviru skupštine zaslužnim vatrogascima dodijeljena su priznanja i zahvalnice, a Zlatnu plamenicu za iznimnu požrtvovnost dobio je Zlatko Maraković.

O ovom Društvu, koje trenutno broji 156 članova, ukratko su nam rekli predsjednik DVD-a Vukosavljevica Miroslav Komar te Zapovjednik VZO Špišić Bukovica i DVD-a Vukosavljevica Zdravko Pokupić.

– DVD Vukosavljevica osnovan je 1926. godine i od tada djeluje neprekidno s manjim i većim uspjesima, no u zadnjih nekoliko godina dosegli smo vrhunac. Osobito smo ponosni na rezultate naših ekipa. Imamo osam takmičarskih ekipa u svim kategorijama i postižemo jako dobre rezultate unazad nekoliko godina na općinskim, županijskim i državnim natjecanjima. – rekao je Miroslav Komar.

– Naše Društvo ove godine obilježava 90. obljetnicu postojanja i iza nas su veliki rezultati. Djelujemo kao središnje Društvo Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica na zaštiti od požara. Nadamo se da ćemo ljubav prema vatrogastvu prenijeti i na mlade članove te da će oni nastaviti našim stopama i da će dobrovoljno vatrogastvo živjeti u Vukosavljevici još puno godina. – istaknu je Zdravko Pokupić.

Na samom kraju skupštine nagrađenima su čestitke uputili predstavnici bratskih DVD-ova, načelnik općine Hrvoje Miler, predsjednik VZO Špišić Bukovica Milan Majetić, predsjednik VZ Virovitičko-podravske županije Željko Palković te direktor tvrtke Vatropromet iz Zagreba Nenad Radojčić, poželjevši im ujedno uspjeh u daljnjem radu i djelovanju. (www.icv.hr; mb)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content