FOTO: Svečanom premijerom predstave “Kralj Ubu” započeo 12. VIRKAS

Svečanom premijerom kazališne predstave Alfreda Jarrya “Kralj Ubu” u režiji Same M. Streleca, otvoren je Virkas 2016. Nakon ovakvog gromoglasnog otvaranja ovogodišnjeg Virkasa kako od virovitičkih kazalištaraca još više očekivati, kada je, sudeći prema oduševljenju iz publike (smijeh, uzbuđenje i gomila pljeska), ovo bio „vrh“. Ono što su ovoga puta kazalištarci sa slovenskim redateljem Samom M. Strelecom napravili je dovođenje publike u aktivno sudjelovanje u predstavi, koji su iskorištavali potencijal neponovljivosti izvedbe, umetnuli čitače probe u slijed dramske radnje predstave, te pano s projekcijama Facebook stranice Ubu VT, koja je redovito objavljivala materijale o kazališnom procesu. Tako se je i sama publika mogla uključiti, a ako je željela i isključiti, kako je upozorio glumac Antun Vrbenski prije izvedbe.

IMG_9549

Nakon obostranog zadovoljstva, i glumaca i publike, na pozornicu su se popeli i redatelj Samo M. Strelec i ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš, te je publika i njih i glumce pozdravila zasluženim pljeskom. Svečanost su još više uveličale i obljetnice glumaca Kazališta Virovitice. Ovom predstavom Mijo Pavelko obilježio je 35, a Blanka Bart i Draško Zidar, po 30 godina profesionalnog i umjetničkog rada u Kazalištu Virovitica.

IMG_9596

Svim stvaraocima ovoga hvale vrijednog djela čestitao je i gradonačelnik Ivica Kirin, te je obećao, suprotno od onoga kako je odigrano u predstavi, da porez za vrijeme Virkasa neće ići gore. Iz mnoštvo nazočnih, pretpremijeri Kralj Ubu, između ostalih, nazočio je i saborski zastupnik Josip Đakić kao i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak…

(www.icv.hr, žđ; Foto: Matija Rođak)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content