Foto: Zadivljujući pokreti, izvanredna gluma, bogata scena u predstavi ‘Dobar, loš i krakati’

U sklopu plus programa ovogodišnjeg Virkasa Kazalište Virovitica ugostilo je baletnu komediju Hrvatskog kazališta iz Pečuha. U iznimno zanimljivoj i mnogo nagrađivanoj predstavi ‘Dobar, loš i krakati’, izvedenu na glazbu Ennia Morriconea iz njegovih špageti-vesterna, uživala je brojna publika čiji su dlanovi bili usijani od velikog i dugog pljeska.

Plesnu formu, kao što je balet, danas se najčešće može vidjeti u izvođenju profesionalnih plesača u kazalištu, pa se je tako večeras mogla vidjeti i u virovitičkom kazalištu. Profesionalno su to izveli glumci i plesači kazališta iz Pečuha, začinili smijehom, ljubavlju, prijateljstvom i za kraj izdajom, a čiji je razlog, naravno, kako to biva u westernima, blago. Kao u svakom dobrom westernu priča se vrti oko života kauboja, u ovom slučaju dobrog, lošeg i krakatog, a ne prolazi niti bez sukoba s Indijanacima, tako da su i njih utjelovili.

Zadivljujući pokreti, izvanredna gluma, bogata scena i uz to nevjerojatno smiješna izvedba nedvojbeno su oduševili virovitičku publiku. Je li publika zaista bila oduševljena ovom ili nekom drugom izvedbom saznat ćemo iz glasanja publike na kraju Virkasa.

VIRKAS plus program osim posebnim predstavama bogat je i glazbenim sadržajima. Tako će u petak, 19. veljače, u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky Virovitica s početkom od 18 sati, poznati jazz sastav Black Coffee iz Zadra, održati jazz radionicu s učenicima, dok će koncert održati u Caffe baru Boom u 21.30 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Matija Rođak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content