Gošća Voje Lukića u Orahovici bila je i ministra Bernardica Juretić

Vojo Lukić rođeni Orahovčanin u svom je rodnom gradu ugostio mnoge velike ličnosti. Tako su grad podno Ružice posjetili kardinal Vinko Puljić vrhbosanski nadbiskup, Valentin Inzko visoki predstavnik UN za Bosnu i Hercegovinu, niz sveučilišnih profesora, ministara, diplomata, znanstvenika, uglednih liječnika Hrvatske i inozemstva.

Zanimljivo Orahovicu je prije nekoliko godina posjetila današnja ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić:
– Posebno sam ponosan na tri ličnosti iz Hrvatske koje su na moj poziv i u mojoj pratnji posjetili moj rodni grad Orahovicu. To su msgr. dr. Marin Srakić đakovačko – osječki nadbiskup u miru, msgr. dr. Vlado Košić sisački biskup te mag Bernardica Juretić.
Mag Bernardicu Juretić  poznam godinama i o njenom radu na liječenju, rehabilitaciji i resocijalizaciji ovisnika, sam kao scenarist i režiser snimio dokumentarni film u mariborskoj katedrali 1993. godine kojeg je emitirala TV Slovenija Film je doživio niz repriza i lijepo je primljen kod slovenske televizijske publike. O radu mag Bernardice Juretić sam pisao i u hrvatskim medijima, sjećam se npr. moga članka pod naslovom “Nitko nije neizlječiv” koji je tiskan u “Glasniku” 23 studenog 1992. Kao i svi drugi moji mnogobrojni gosti i ona je odnijela zaista lijepe utiske iz posjeta Gradu Orahovica. I ove godine planiram u Orahovicu dovesti ugledne ličnosti iz zemlje i svijeta To je po mom mišljenju izuzetno učinkovita promocija ovog kraja posebice glede turizma. – rekao je Lukić te naglasio kako je siguran da će Bernardica Juretić biti odlična ministrica.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content