Gospodarski forum: Predstavljena Republika Kosovo – Zemlja partner 21. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo

Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2016. održava se od 26. do 28. veljače u Virovitici. Aktivnosti u sklopu sajma započele su u četvrtak, 25. veljače, Gospodarskim forumom na kojem je predstavljena Zemlja partner – Republika Kosovo. Gospodarskom forumu prisustvovali su: veleposlanica Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj Shkëndije Geci-Sherifi, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Zdravko Dijaković i Igor Pavković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnici općina s područja županije, Željko Grgačić (Pitomača), Marijan Brlek (Suhopolje) i Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), delegacija iz Republike Kosovo, predsjednici županijskih komora Ivan Slamić (HGK) i Ivan Kostelac (HOK), te brojni drugi gosti.
Na samom početku foruma dobrodošlicu gostima je poželio domaćin, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Potom se prisutnima obratila obnašateljica dužnosti župana i predsjednica Organizacijskog odbora sajma Viroexpo Sanje Bošnjak istaknuvši:
– Ono na što smo osobito ponosni i što nam je dalo vjetar u leđa su sredstva Europske unije koja smo povukli za poljoprivredu te malo i srednje poduzetništvo. Povukli smo najviše sredstava po glavi stanovnika u Republici Hrvatskoj i stojimo vam na raspolaganju što se tiče pomoći i razmjene primjera dobre prakse u tom području – rekla je Sanja Bošnjak.
Veleposlanica Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj Nj.E. Shkëndije Geci-Sherifi izrazila je zadovoljstvo zbog dugogodišnje tradicije dobrih odnosa istaknuvši da su mogućnosti za proširenje suradnje velike te ih svakako treba iskoristiti.
Nakon pozdravnih govora održane su prezentacije putem kojih su predstavljeni potencijali Virovitičko-podravske županije te Zemlje partnera.
O osobitostima gospodarstva Virovitičko-podravske županije i njenoj vanjskotrgovinskoj razmjeni s Republikom Kosovo govorio je direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, dok je savjetnik predsjednika Gospodarske komore Kosovo Berat Rukiqi održao prezentaciju o mogućnostima daljnjeg poslovanja Republike Hrvatske s Kosovom. Voditelj Odjela za vinogradarstvo i vinarstvo kosovskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Bekim Hoxha govorio je o gospodarskoj suradnji s naglaskom na ruralnom razvoju.
Forum je zaključila zamjenica ravnateljice Razvojne agencije VIDRA Neda Martić s prezentacijom o provedenim i planiranim infrastrukturnim i gospodarskim projektima s područja Virovitičko-podravske županije.
Pokrovitelj sajma Viroexpo 2016. je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a Zemlja partner je Republika Kosovo.
Organizatori i pokrovitelji sajma Viroexpo su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije i tvrtka Contorte. (www.vpz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content