Grad Orahovica ima specijalno novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

Ispred orahovačke gradske Uprave obavljena je primopredaja specijalnog novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada, kojega je Grad Orahovica nabavio od tvrtke O-K-TEH d.o.o. iz Zagreba, kao provedbu natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od prošle godine. Fond je u ovom projektu sufinancirao 60% ukupnih troškova nabave vozila, a Grad 40% vlastitim prihodima iz Proračuna.

– Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je natječaj kako bi pomogao klasificiranju i razdvajanju otpada, odmah smo se javili na natječaj i evo uspjeli smo realizirati ovaj projekt na višestruko zadovoljstvo. Cijena vozila s PDV-om koja je prihvatljiv trošak iz ugovora između Grada i FZOEU, iznosi 1.669.625,00 HRK , od toga Fond daje bespovratno 60%, odnosno:  1.001.775,00 HRK , a Grad Orahovica iz vlastitih izvora financira 40%, što iznosi 667.850,00 HRK.  Vozilo je u vlasništvu Grada, a bit će ustupljeno na korištenje Komunalnog poduzeću. Ovo je još jedan dokaz aktivnosti Jedinstvenog upravnog odjela i ove vlasti da odmah reagira na sve raspisane natječaje, prijavljuje i ostvaruje vrijedne rezultate. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ovom projektu, dobavljačima, proizvođačima te ljudima koji su vodili projekt i evo vozilo je ovdje i bit će u službi građana i grada. – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Funkciju ovog vozila pojasnio je Ante Žaper menadžer prodaje tvrtke O-K-TEH d.o.o. iz Zagreba:
– To je dvokomorna nadogradnja ukupnog kapaciteta 22 kubika, od čega na veću komoru ide 15, a na manju 7 kubika. Ima standardne podizače za sve kante i kontejnere do 1100 litara. Riječ o talijanskom proizvođaču Poseco koji je trenutno jedan od najkvalitetnijih proizvođača ovakvih i sličnih vozila u Italiji si što je važno ima isporuku rezervnih dijelova u vrlo kratkom vremenu. – zaključio je Žaper.

Vozilo je odmah označeno naljepnicom s prepoznatljivim standardiziranim LOGOM Fonda kojim se promiče zaštita okoliša i energetska učinkovitost, a ujedno je i obvezan element vidljivosti realiziranog projekta Grada Orahovice.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

1802komunalnovozilo1 1802komunalnovozilo2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content