Hrvatska demokratska zajednica odnijela uvjerljivu pobjedu na izborima za Vijeća mjesnih odbora u Slatini

U nedjelju,14. veljače, održani su izbori za Vijeća mjesnih odbora grada Slatine na kojima je prema privremenim i neslužbenim rezultatima nadmoćnu pobjedu odnijela lista Hrvatske demokratske zajednice koja je osvojila 85 od 115 vijećničkih mandata. Hrvatska demokratska zajednica pobijedila je u devetnaest od ukupno dvadeset i jednog mjesnog odbora. HDSSB je sa svojom listom osvojio 15 mandata, HSP AS 5, HSS 2, koalicija HSP AS-HSS 3, SDP 2, koalicija SDP-HNS 2 te HSLS 1mandat.

„To su izvrsni rezultati koje je postigla Hrvatska demokratska zajednica na ovim lokalnim izborima za Vijeća mjesnih odbora i ja se zahvaljujem svim sugrađanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su dali glas listi Hrvatske demokratske zajednice“-rekao je predsjednik GO HDZ i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš. Također je naglasio da je takav ishod izbora rezultat dobrog rada HDZ-a na području grada Slatine.

U usporedbi sa prošlim izborima za Vijeća mjesnih odbora, koji su održani 2011. godine, HDZ bilježi rast od 20% odnosno 22 vijećnika više, dok koalicija SDP-HNS bilježi ogroman pad sa 27 vijećnika manje, odnosno sa 31 na tek 4 mandata.

Na izbore je izašlo 1917 birača, odnosno 16,23% , od čega je bilo 1872 važeća i 45 nevažećih listića. Članove koji su izabrani u Vijeća mjesnih odbora možete provjeriti ovdje.(www.icv.hr, mt)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content