JAVNI POZIV za dostavu prijedloga dodjele počasti i javnih priznanja grada Orahovice za 2016. godinu

Na temelju članka 16. Odluke o načinu dodjele počasti, javnih priznanja i nagrada grada Orahovice („Službeni glasnik“ grada Orahovice, br. 2/98, 4/06. i 2/2013) i članka 32. Poslovnika Gradskog vijeća grada Orahovice („Službeni glasnik“ grada Orahovice, br. 5/09, 1/013. i 1/013 – pročišćeni tekst), Odbor za priznanja Gradskog vijeća grada Orahovice na sjednici održanoj 18. veljače 2016. godine, objavljuje

J A V N I P O Z I V
za dostavu prijedloga dodjele počasti i javnih priznanja grada Orahovice za 2016. godinu

I

Temeljem članka 15. Odluke o načinu dodjele počasti, javnih priznanja i nagrada grada Orahovice („Službeni glasnik“ grada Orahovice, br. 2/98, 4/06. i 2/2013), prijedloge za dodjelu javnih priznanja mogu dati fizičke ili pravne osobe s područja grada Orahovice, i to:
– gradonačelnik,
– vijećnik Gradskog vijeća,
– trgovačko društvo i druge pravne osobe,
– tijela mjesne samouprave,
– udruge građana,
– vjerske zajednice,
– humanitarne organizacije.
II
Pozivaju se osobe iz točke I. ovog Zaključka da svoje pisane i obrazložene prijedloge za dodjelu javnih priznanja podnesu Odboru za priznanja Gradskog vijeća grada Orahovice do 10. ožujka 2016. godine, na adresu: „Odbor za priznanja Gradskog vijeća grada Orahovice, Franje Gavrančića 6, 33515 Orahovica“.

III
Javna priznanja su:

1. PLAKETA – zlatna i srebrna plaketa
– Zlatna plaketa dodjeljuje se za kontinuirani dugogodišnji rad od najmanje pet godina za iznimna dostignuća i doprinose u oblasti gospodarstvenih, društvenih i javnih djelatnosti od posebnog značenja za razvitak, ugled i promidžbu grada Orahovice.
Godišnje se dodjeljuje 1 zlatna plaketa.
– Srebrna plaketa dodjeljuje se za kontinuirani dugogodišnji rad od najmanje tri godine za iznimna dostignuća i doprinose u oblasti gospodarstvenih, društvenih i javnih djelatnosti od posebnog značenja za razvitak, ugled i promidžbu grada Orahovice.
Godišnje se dodjeljuje 1 srebrna plaketa.

2. ZAHVALNICA – dodjeljuje se domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama i međunarodnim udrugama za osobite zasluge u društvenim i javnim djelatnostima od posebnog interesa za grad, posebice za provedene pojedinačne akcije u oblastima:
– zdravstva i socijalne skrbi,
– kulture,
– 2 –
– športa (udruge i pojedinci),
– mjesnih odbora, udruga (pojedinci iz mjesnih odbora i udruga),
– zaštite kulturne i prirodne baštine,
– humanitarnih akcija i ostalog društvenog rada na volonterskoj osnovi.

Godišnje se dodjeljuje najviše 6 zahvalnica.
Za svaku navedenu oblast može se dodijeliti samo 1 zahvalnica godišnje.

IV
Ovaj Javni poziv objavit će se na Oglasnoj ploči grada Orahovice, na RADIO ORAHOVICA d.o.o. Orahovica i WEB stranici grada Orahovice.

(www.orahovica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content