Kroz sat vremena učenici Učeničkog doma Virovitica riješili tri testa

Od 15. do 21. veljače 2016. održava se 9. Tjedan psihologije u organizaciji Društva psihologa Virovitičko-podravske županije. U sklopu tog programa i u Učeničkom domu Virovitica održana je radionica “Moj stil učenja”. Radionica je održana u srijedu, 17. veljače, a osmislila ju je i vodila stručna suradnica Ivana Štetić.

U radionicu su bili uključeni učenici koji borave u domu koji su kroz sat vremena riješili 3 testa. Prvim testom “Koji je moj stil učenja” učenici su odredili kojem tipu pripadaju; vizualnom, auditivnom ili tjelesnom. Testom “Jesam li jutarnji ili večernji tip” ispostavilo se da je većina testiranih učenika umjereni večernji tip što je i očekivano jer hormoni u toj životnoj dobi određuju da adolescenti odlaze kasnije na spavanje. Posljednji test “Procijeni svoje vještine učenja” određuje koliko su učenici efikasni u planiranju, slušanju, bilježenju i čitanju te odgovaranju na testu.

Radionica je bila vrlo korisna za njezine sudionike jer su učenici definirali svoje trenutačno stanje u tehnikama učenja, te spoznali što bi trebali poboljšati kako bi njihovo učenje postalo učinkovitije.

(www.udv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content