Najuspješnija na natjecanju u rukopisu je Sunčana Nađ

U natjecanju u rukopisu, što je u Strukovnoj školi održano u okviru projekta Piši, piši mi…. u povodu Valentinova 2016. godine, najuspješnijom natjecateljicom proglašena je Sunčana Nađ, učenica 4.a razreda ekonomista. Od 150 maksimalnih pobjednica je osvojila 135 bodova, drugo mjesto pripalo je Marijani Lučić iz 3.b sa 132, te su treće podijelile Nikolina Tomšić iz 3.b i Laura Kopecki iz 4.d razreda sa 128 bodova.

Ulomak iz Goetheova romana Patnje mladog Werthera na diktat je pisalo tridesetero učenika, od prvog do četvrtog razreda, a rukopis je ocjenjivalo povjerenstvo u čijem su sastavu bili: profesorica povijesti i sociologije i kustosica u Gradskom muzeju Virovitica Dubravka Sabolić, učenice četvrtog razreda Leonarda Topolovčan i Ivana Poljanac te profesorice hrvatskoga jezika u Strukovnoj školi Vanda Balaž i Marija Karácsonyi. Prilikom vrednovanja procjenjivali su se elementi: ujednačenost rukopisa, povezanost, urednost, pravilnost slova, čitljivost te pravopisna i gramatička ispravnost.

Na uspjehu u natjecanju učenicima je čestitala i ravnateljica Pavica Biondić-Ivanković te pobjednici uručila simboličan poklon za uspomenu na sudjelovanje.

(www.ssv.hr)

n_967_1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content