Općina Pitomača i mađarski grad Pečuh, dogovorili su partnerstvo na projektu obnove Doma kulture u Pitomači

U Općini Pitomača održan je sastanak na kojem je dogovorena zajednička suradnja na projektu obnove Doma kulture u Pitomači s Gradom Pečuhom iz Republike Mađarske koji se priprema za prijavu na Javni poziv iz Interreg V-A Program suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.
Sastanku su prisustvovali osim načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Pitomača Danijela Petkovića, voditelj Odsjeka za društvene djelatnosti Marinko Barčan, stručna suradnica za ruralni razvitak i investicije Maja Brođanac, ravnatelj Centra za kulturu Drago Britvić Domagoj Stilinović, vršiteljica dužnosti ravnatelja VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Emina Kovač, viša savjetnica za pripremu projekata Željka Vuković i viša stručna suradnica Sanja Galović. Prisutni iz Mađarske bili su Peter Merza, izvršni direktor Razvojne agencije Pecs Urban sa suradnikom.
Nakon uspješno dogovorenog partnerstva, utvrđeno je da će nositelj projekta biti Općina Pitomača, a partner s hrvatske strane Centar za kulturu Drago Britvić. Raspravljalo se o mogućim aktivnostima projekta te je dogovorena dinamika izrade prijave na najavljeni natječaj iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. uz pomoć VIDRE – Agencije za regionalni razvoj VPŽ. Projektom se želi poboljšati standard i podići kvaliteta kulturne infrastrukture čime će se direktno zadovoljiti potrebe i riješiti problemi ciljne skupine te stvoriti preduvjeti za jači razvoj kulturnog turizma na području općine Pitomača, ali i cijele županije. (www.pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content