Lažne maserke: Opljačkale staricu (86) uzevši joj više od 2.000 kuna

- PROMO -

U poslijepodnevnim satima u policijsku postaju Orahovica, dojavljeno je da su dvije nepoznate ženske osobe, ukrale novce iz kuće starijoj osobi područja Orahovice. Obavljenim razgovorom, došlo se do saznanja da su oko 14.45 sati u dvorište obiteljske kuće vl. 86 – godišnjakinje, došle dvije nepoznate mlađe ženske osobe i nudile usluge masiranja i prodaje masažera na što je starica pristala i pustila ih u kuću. Za vrijeme dok je jedna od osoba masirala staricu, druga je iskoristila njezinu nepažnju, te joj iz prostora druge sobe, otuđila novčani iznos veći od 2000 kuna. Slijedi daljnji rad na pronalasku počinitelja. U predhodnom razdoblju, PU virovitičko-podravska je putem radija i drugih medija, upozoravala građane da ne nasjedaju na razne trikove prevaranata, a shodno tome su izrađeni plakati i letci, koji su podijeljeni starijim osobama diljem Županije virovitičko – podravske, svejedno ima i onih građana do kojih ta upozorenja nisu došla pa stoga ponavljamo:
KAKO SE ZAŠTITI OD SVE VEĆEG BROJA RAZNIH PREVARANATA:
Ne pristanite na nagovaranja raznih osoba putem telefona ili osobno, kako će vam oni u ime neke tvrtke, oprostiti Vaš novčani dug do 10.000,00 kuna u zamjenu za trenutnu isplatu njima na ruke.
Mogući oprosti dugovanja, ako do njih dođe, neće se provoditi na kućnim pragovima, već će građani biti pozivani u razne ustanove, gdje će se to provoditi na drugačiji način.
Ne vjerujte osobama, koje vam dođu ispred kuće ili stana i predstavljaju se kao djelatnici raznih tvrtki npr. HEP-a, banke, djelatnici za legalizaciju i slično, koji će od vas na licu mjesta tražiti novac da bi Vam učinili nekakvu uslugu!
Takove osobe ne puštajte u svoje domove, a da se prethodno i pouzdano ne uvjerite o kome je riječ, jer oni su vjerojatno došli s namjerom da vas prevare!
Ukoliko se predstavi kao službena osoba, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid!
Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima!
Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala npr. masažera, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), ili „bolesti“, traženja milostinje i sličnog – jer se izlažete riziku da budete prevareni!
Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži!
Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila!
Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično)!
Posumnjate li u osobe, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj 192!. (www.viroviticko-podravska.policija.hr, Fotografija: Ilustracija)

Povezane vijesti

Skip to content