Pojavila se velika rupa: Urušava se most kod dvorca Pejačević

Dio desne strane mosta kod dvorca Pejačević, izgrađenog sredinom 19. stoljeća, urušio se i da nema potpornja s desne strane na mostu bi zjapila velika rupa. Prema riječima ravnateljice Gradskog muzeja Mihaele Kulej o takvim građevinama mora se voditi konstantna briga.

-Za naše područje nadležan je Konzervatorski odjel iz Požege, pročelnik Žarko Španiček, koji je upoznat s ovom problematikom i koji jedini može, prema konzervatorskom mišljenju, dati nalog za sanaciju mosta. Kako je most izgrađen od cigle, on se sve više urušava i predstavlja potencijalnu opasnost za građane – kazala je Mihaela Kulej.

Grad Virovitica, kao vlasnik dvorca i parka, uputio je već poziv Žarku Španičeku, koji će izići na teren i poduzeti radnje da se most pod hitno sanira.

– Moram istaknuti kako Grad Virovitica ima izrađenu Konzervatorsku studiju građevinskog projekta rekonstrukcije mosta te da projekt vrijedan 1.100.000 kuna već tri godine prijavljujemo za financiranje Ministarstvu kulture, no od njih do danas niti glasa – istakao je Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela društvenih djelatnosti grada Virovitice. (www.icv.hr; zc; foto: Matija R.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content