Povodom obilježavanja dana sigurnijeg interneta održana predavanja u osnovnim školama

Povodom obilježavanja dana sigurnijeg interneta koji se obilježava diljem svijeta 9. veljače, na području PU virovitičko-podravske, na temu Cyberbullying, tijekom proteklih dana po policijskim službenicima za prevenciju i kontakt policajcima, održana su predavanja u osnovnim školama učenicima viših razreda i to:

dana 9. veljače u 13 sati, kontakt policajci PP Slatina održali su predavanje učenicima petog razreda Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine, gdje je bilo nazočno 20 učenika.

dana 17. veljače u 11.25 sati u trajanju dva školska sata u Osnovnoj školi I. G Kovačića u Gornjem Bazju, predavanje su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU virovitičko-podravske, gdje je bilo nazočno 47 učenika.

dana 18. veljače u 11.35 sati u Osnovnoj školi Gradina u Gradini, predavanje je održala Ana Kratohvil Katić policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika PU virovitičko-podravske, gdje je bilo nazočno 37 učenika.

dana 18. veljače u 17 sati u Osnovnoj školi “I.B. Mažuranić” u Orahovici, održano je predavanje u suradnji sa policijskim službenikom za prevenciju Darkom Ćorkovićem iz PU osječko-baranjske, u dva školska sata, gdje je bilo nazočno oko 230 učenika.

Ovim održanim predavanjima policijski službenici su željeli dati svoj doprinos u senzibilizaciji javnosti o opasnostima s kojima se mogu susresti prilikom korištenja suvremenih tehnologija te ih educirati učenike o načinima sigurnog korištenja Interneta, te da pri korištenju treba biti odgovoran i razmišljati o svojoj sigurnosti.
Internet i njegovi brojni servisi sastavni su dio svakodnevice za milijune ljudi. Njegova upotreba proširila se na škole i kućanstva, tako da je među korisnicima i sve više osnovnoškolske djece. Omiljene aktivnosti učenika na Internetu su traženje zabavnih sadržaja (glazba, filmovi, igre), dopisivanje s prijateljima te korištenje specijaliziranim stranicama za druženje. Internet ima i pozitivnih strana, zbog dostupnosti različitih korisnih informacija, ali treba uvijek biti oprezan zbog njegove zlouporabe u razne svrhe i neprimjerenih sadržaja koji se nude.

(PUVPŽ)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content