Predstavljen inovativni model financijskih potpora za udruge – “LokoVez”

U maloj vijećnici grada Slatine, u četvrtak 18. veljače, predstavnici Zaklade Slagalica predstavili su inovativni model dodjele financijskih podrški pod nazivom „LokoVez“. Riječ je o zajedničkom programu Zaklade Slagalica i Zaklade Zamah koji ima za cilj riješiti konkretan problem u lokalnoj zajednici, uključiti i povezati građane te umrežiti poslovni i civilni sektor. Namijenjen je isključivo udrugama s područja Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Sisačko-moslavačke županije.

Podrška udrugama će se provoditi kroz dvije faze. U prvoj fazi će se održati obuka za prikupljanje sredstava u lokalnim zajednicama za predložene projekte, a u drugoj fazi će se dodijeliti financijska podrška Zaklade nakon prikupljanja sredstava u lokalnim zajednicama u omjeru 1:3. Najveći iznos pojedinačne podrške je 20.000 kuna, a rok za podnošenje prijava je do 15. ožujka 2016. godine.

Sredstva za provedbu inovativnog modela podrške osigurala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz Razvojnu suradnju u području filantropije i zakladništva u okviru Tematskog fonda „Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0“(www.icv.hr, mt, foto:Marko Telišman)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content