Na programu 12. Virkasa u subotu, 5. ožujka, promocija projekta NETA i “Tobelia”

Na programu 12. Virkasa u subotu, 5. ožujka, s početkom od 11 sati održat će se promocija projekta NETA – nova europska kazališna akcija u predvorju Kazališta Virovitica.

Ciljevi NETA mreže su; razvoj kazališta i izvedbenih umjetnosti, razmjena iskustava i produkcija, popularizacija nacionalnih obilježja i specifičnosti izvedbenih umjetnosti u zemljama članicama mreže, program upravljanja i koordiniranja dugoročnim projektima te redovna promocija i promidžbene aktivnosti.

U 19.30 sati u Kazalištu Virovitica održat će se i predstava “Tobelia” u izvedbi NETA, kulturno društvo B-51(EX PONTO), Dramski teatar Vrtaza, Mal dramski teatar BItola (SI, BG,MK).

Ljubomir Đurković, ugledni i jedan od najboljih suvremenih crnogorskih pisaca, opisuje depresiju tri žene nakon smrti svog čovjeka – sin, brat i suprug. U svojoj tuzi su zatvoreni u maloj sobi, što izaziva nelagodu te ih paralizira, a s druge strane, značajno određuje i čuva u isto vrijeme. Đurković je spojio modernu priču o obitelji iz jedne malene stare Crnogorske kuće.

Kulturno društvo B-51 isceniralo je Tobelia na Ponto festivalu EX po drugi put, ovaj put nakon 14 godina. To je u režiji istog redatelja – Nick Upper, ali ovaj put u koprodukciji članova Europske kulturne mreže NETA, od kojih je EX Ponto od osnivača.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content