“Šteti li razvod svakom djetetu?” u sklopu 9. tjedna psihologije

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u sklopu 9. tjedna psihologije održano je još jedno pozvano predavanje pod nazivom “Šteti li razvod svakom djetetu?”. Na samom početku prikazan je kratki film o Društvu psihologa VPŽ Ivana Valentića te je predstavljen rad psihologa. Kao presjek između filma i predavanja učenica Glazene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica Vanesa Mrvčić odsvirala je jednu od svojih skladbi kojima će se predstaviti na natjecanju u Zagrebu.

Predsjednica Društva Jasna Per Kožnjak pozdravila je sve prisutne te predstavila profesoricu psihologije Filozofskog fakulteta Zagreb Gordanu Kuterovac Jagodić, koja je održala predavanje. Aktualnu temu razvoda, koja je važna i za psihologe i za građanstvo, psihologinja je predstavila je kroz posljedice razvoda na djecu, ali ne samo prikazavši negativne posljedice, već i zaštitne faktore koji omogućavaju djeci da prođu kroz to bolno iskustvo bez većih i trajnih mentalnih posljedica.

Cilj predavanja je pokazati ljudima kako taj proces izgleda, koje su njegove psihološke te pozitivne i negativne posljedice po djecu, prepoznati koja su djeca posebno rizična te utvrditi kako djetetu najbolje pomoći da bi što manje patilo.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content