Svjetski dan bolesnika obilježen donacijom Lions kluba Vereucha

U povodu Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava 11. veljače, članice Lions kluba Vereucha posjetile su Odjel za neurologiju Opće bolnice Virovitica i prigodno darovale bolesnike .
Prvi put otkad postojimo posjetili smo neki odjel Opće bolnice Virovitica, u našoj košari smo pripremili knjige za bolesnike da si skrate vrijeme i antistres loptice da vježbaju svoje ruke. Naša članica Gordana Čurik darovala je jedan svoj rad, apstraktnu sliku koja je već našla svoje mjesto na Odjelu za neurologiju i bit će trajni spomen na današnji dan – kazala je prilikom posjeta dopredsjednica Kluba Jasna Per- Kožnjak.

Predsjednica Lions kluba Vereucha dr. Ana Bajer – Feketić napominje da je posjet Općoj bolnici Virovitica u skladu s ciljevima Kluba određenim za ovu godinu.

U svjetlu poslanice Pape Franje za današnji dan „Što god vam rekne, učinite“ , odlučili smo se za dolazak u Opću bolnicu Virovitica, a on je u skladu i s motom našeg Kluba koji glasi „Služite“. Svojim radom služimo svima potrebitima, od djece dijabetičara, socijalno ugroženih obitelji s puno djece do bolesnih. Uvijek mi je drago doći ponovno u bolnicu gdje sam provela 36 godina rada, ali jednako tako uživam i u sadašnjoj ulozi predsjednice Lions kluba Vereucha. Odjel neurologije smo odabrali jer su tu gotovo najteži bolesnici, jer je to odjel koji je doživio svoju renesansu, od toga da je bio u strašno lošim uvjetima, da je bio zatvoren pa ponovno otvoren, do toga da je konačno došao u prostor koji je dostojan i pacijenata i osoblja – naglasila je dr. Ana Bajer- Feketić.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače. Ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II – 1993. godine kako bi potaknuo ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima brige i njege oboljelih. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti o potrebama bolesnih te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima.

Današnji dan posvećen je i zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju koje radi u zdravstvenim i socijalnim ustanovama i pomaže potrebitima. U Općoj bolnici Virovitica intenzivno radimo na unapređenju kvalitete pružanja zdravstvenih usluga, a ono se odnosi i na edukaciju zdravstvenih djelatnika i u opremanju bolnice kao i u usvajanju pravilnika i protokola koje zdravstvena ustanova mora imati – kazala je zahvaljujući na donaciji sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica dr.sc. Marijana Živko, dr. med. (Opća bolnica Virovitica)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content