U Virovitici održana završna konferencija EU projekta “Bottom up”

Nakon godinu dana provedbe, završen je EU projekt “Bottom up”. Tom prigodom, u petak. 19. veljače, u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, održana je završna konferencija projekta.

Projekt Bottom-up prijavila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije s partnerima: LAG-ovima Papuk iz Orahovice, Marinianis iz Slatine i Karašica iz Valpova te Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje.

Vrijednost projekta je 153.999,39 eura, a sufinanciran je sredstvima iz poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II iz Europskog socijalnog fonda.
Završnoj konferenciji prisustvovali su gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, vd ravnatelja Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatina Danijela Maravić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, predstavnici partnerskih institucija u projektu te brojni drugi uvaženi gosti.

U uvodnom dijelu prisutne su pozdravili vd ravnatelja Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, gradonačelnik Našica Krešimir Žagar te član Uprave Regionalne agencije Slavonije i Baranje Krešimir Klobučar.
Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta čiji cilj je bio poticanje zapošljavanja u Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji i to kroz edukaciju mladih visokoobrazovanih osoba za specifična znanja i vještine potrebne na tržištu rada te kroz osnaživanje LAG-ova za bolje povlačenje sredstava iz EU.
U svrhu provođenja edukacija, u sklopu projekta zaposleno je i pet menadžera lokalnog razvoja.

– Ovaj projekt je zanimljiv po tome što smo na samom početku provedbe projekta zaposlili pet visokoobrazovanih osoba. Svaka partnerska institucija je zaposlila po jednu osobu, gdje su imale priliku ostati godinu dana te steći praktično iskustvo i nova znanja. – rekla je voditeljica projekta Željka Andrić.

U sklopu projekta su LAG-ovi, koji su partneri na projektu, opremljeni tehničkom opremom potrebnom za rad, 45 članova LAG-ova je educirano o načinu izrade, pripreme i prijave projekata, ukupno 28 mladih visokoobrazovanih osoba je završilo edukaciju, a 34 osobe s ruralnih područja naše županije informirane su o mogućnostima koje se za njih nude iz fondova Europske unije.

(www.icv.hr, mb, Foto:Ivan Šemper)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content