Oglasila se Mesoprerada: Nakon što bude pronađen, pobrinut ćemo se da bik sretno živi na slobodi na farmi u društvu vrsnih krava

Potraga za bikom iz Mesoprerade koji je jučer pri regularnom izlasku iz kamiona u Slatini probio sigurnosnu žicu i pobjegao, i dalje je u tijeku. Iz tvrtke su se oglasili priopćenjem u kojem ističu kako, srećom, nitko od slučajnih prolaznika niti zaposlenika tvrtke Mesoprerada, nije ozlijeđen. Bik je, nakon što je protrčao centrom grada, pobjegao u smjeru šume.

– Iako je prijevoz stoke bio u skladu sa svim regulativama, životinje su nepredvidiva bića i najvažnije je da nitko od ljudi nije ozlijeđen. Ipak, pri bijegu je bik zadobio lakše ozljede i  bitno je da ga što prije nađemo te, u suradnji s veterinarskom stanicom, saniramo ozljedu i započnemo s oporavkom – stoji u priopćenju.

Iz tvrtke su zahvalili svima koji pomažu u potrazi, posebno policiji, ali i svim stanovnicima te se ispričavaju svima koji je bik prestrašio i koji su doživjeli neugodnost.

– Molimo sugrađane ako imaju informacije o nesretnom biku da svoja saznanja dojave policiji. Nakon što bik bude pronađen, Mesoprerada će se pobrinuti da bik sretno živi na slobodi na farmi u društvu vrsnih krava – rekao je predsjednik Uprave Mesoprerada Slavko Mađarić.

S ciljem povećanja sigurnosti, Mesoprerada je odlučila postaviti dodatna žičana ojačanja kako se ne bi ponovio ovakav scenarij.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content