Održana konferencija „Psihologija za gospodarstvenike 2016.“

U ponedjeljak, 29. veljače u Središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, u sklopu 9. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, održana je konferencija „Psihologija za gospodarstvenike 2016.“, s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice.

Direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić održao je pozdravni govor, a mnogobrojni predavači objasnili su značaj stručnog doprinosa psihologa i njihovu ulogu u pokretanju i razvoju hrvatskog gospodarstva.

Prezentiran je širok spektar znanja i vještina primjenjivih u poslovnom životu, poput međuljudskih odnosa i razvoja vlastitih potencijala, uspješnog učenja, rješavanja problema i donošenja odluka, procjene drugih ljudi, uspješnoj komunikaciji i prezentaciji, rješavanju konflikata i asertivnosti i dr.

Najviše pažnje pobudile su teme: „Kako odabrati pravog čovjeka na pravo (radno) mjesto?“, „Utjecaj stresa na radnu efikasnost“, „Dobrobit i zadovoljstvo zaposlenika – ključ zadržavanja kadrova“, „Dobrim komunikacijskim stilom do poslovnog uspjeha“ i „Koliko poznajete sebe i svoje suradnike’“.

Održana je i panel diskusija na temu „Razumjeti ljude: Česta pitanja iz radnog života na koja očekujemo odgovor psihologa”.

(HGK)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content