Orahovački osnovci i srednjoškolci pobjednici školskih natjecanja Crvenog križa

U Osnovnoj školi ”Ivana Brlić-Mažuranić” Orahovica, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Orahovica i Osnovne škole, održano je školsko-gradsko natjecanje ekipa pomlatka i mladih Crvenog križa. Ekipe iz osnovnih škola ”Ivane Brlić-Mažuranić” Orahovica, ”Ivan Goran Kovačić” Zdenci i “Antuna Gustava Matoša” Čačinci natjecali su se
u provjeri znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te u provjeri znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

Natjecanje je otvorio predsjednik GDCK Orahovica Milan Pavlović pozdravivši pri time sve nazočne te ukazavši na značaj pružanja prve pomoći. U kategoriji pomladak 1. mjesto sa 97,73 boda pod vodstvom mentorice prof. Ljiljane Macanić osvojila je ekipa Osnovne škole ”Ivana Brlić-Mažuranić” Orahovica u sastavu: Iva Ptiček kapetan ekipe te članovi Mirna Ambroš, Morena Grgić, Franka Klanac, Zrinka Kordoš i Damir Hornung kao rezervni član. 2. mjesto sa 83,34 boda pod vodstvom mentorice prof. Tatjane Maršić osvojila je ekipa škole iz Čačinca u sastavu kapetan Matea Krsnik te Martina Goluska, Ana Bari, Gabrijela Mačković, Sara Grubišić i Luka Hat kao rezervni član. 3. mjesto sa 75,26 bodova pod vodstvom mentorice Ljiljane Pavlović pripalo je ekipa zdenačke osnovne škole za koju su nastupili Ela Felendeš kao kapetan te Ante Lebo, Vanesa Biro, Karlo Kamenar, Monika Horvat i Zvonimir Kovačić kao rezervni član.
Budući da grad Orahovica ima samo jednu srednju školu, ekipa Srednje škole „Stjepan Ivšić“ izravno se plasirala na međužupanijsko natjecanje. Ekipe Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Orahovica i Srednje škole „Stjepan Ivšić“ stekle su pravo nastupa na međužupanijskom natjecanju koje će se održati u Osijeku 16. travnja ove godine.

(www.icv.hr, vg, Foto: Vladimir Grgurić )

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content