Potpisan ugovor za gradnju Studentskog doma u Virovitici, vrijednog 18,5 milijuna kuna

U utorak, 29. ožujka, u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju novog Studentskog doma u Virovitici. Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić, ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar, saborski zastupnici, Josip Đakić i Tomislav Žagar, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Nataša Mikuš Žigman obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, dekanica VŠMTI Vesna Bedeković…

Tom prigodom, ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić kazao je:

U ruralnim područjima nedostaje institucija kao što je Visoka škola Virovitica, s kojom mi razvijamo ovaj kraj. Ovakvi projekti vrijede više od cesta, od pustih zgrada. Ovo je priča studenata i obrazovanja i smatram da jedino tako možemo razvijati gospodarstvo – naglasio je Tolušić.

Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak izjavila je:

Nakon niza godina i mjeseci truda i rada uspjeli smo dovesti projekt studentskog doma do provedbe. Uskoro nakon potpisivanja ugovora uslijedit će i početak radova. Krajnji cilj nam je dobiti kampus i veleučilište kako bismo zaokružili priču Visoke škole zajedno sa restoranom, domom i nadam se uskoro Tehnološko inovacijskim centrom i sve u svrhu kvalitetnijeg obrazovanja studenata – dodala je Bošnjak.

Vrijednost Studentskog doma iznosi 18.524.301,88 kuna. Studentski dom će imati 108 ležajeva, a realizirat će se zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira će projekt u iznosu od 100 posto. Studentski dom nalazit će se u kompleksu bivše vojarne u Virovitici, koja se tako pretvara u pravi studentski kampus gdje se nalazi fakultet, studenski restoran te uskoro studentski dom koji će imati mnoštvo dodatnog sadržaja i time povećati kvalitetu života studenata. Na visokoj školi studira 378 studenata, od toga 321 s boravištem izvan, te 57 s područja Virovitice. Svih 321 studenata biti će potencijalni korisnici doma čime će biti troškovno olakšano njihovo studiranje. Prema neformalnom istraživanju provedenom na Visokoj školi Virovitica rezultati ukazuju na visok interes za smještajem u studentskom domu: 69,18% studenata bi radije stanovali u studenskom domu nego privatnom smještaju, a trenutno 68,89% studenata putuje na predavanja… (www.icv.hr, mb, Fotografije: Matija Rođak i Kristijan Toplak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content