Od predškolske dobi stručna glazbena izobrazba

Na inicijativu ravnatelja osnovne škole Ante Škrabe i u dogovoru s ravnateljicom dječjeg vrtića Suhopolje, Ivankom Škala, nastavnica glazbene kulture Irena Maras, svaki četvrtak vodi glazbene radionice za predškolce u prostoru vrtića.

Glazbenim su adionicama obuhvaćene sve vrtićke skupine, a sadržaj je prilagođen uzrastu. Djeca tako kroz glazbene igre i jednostavno muziciranje usvajaju osnove glazbene izobrazbe, što im je odličan temelj za moguće kasnije bavljenje glazbom.

I odgojiteljice i roditelji pozdravljaju ovu aktivnost, jer su svi svjesni značaja da se mališanima od najranije dobi razvija osjećaj za glazbu i ritam. Uz to upoznaju različite vrste instrumenata i skladbi, a sve zajedno pozitivno utječe na razvoj dječjeg mišljenja i razvija ljubav prema glazbi i glazbenoj ulturi. Prelijepo je vidjeti da svi vrtićarci, jedva čekaju četvrtak i tetu Irenu s kojom se odlično zabavljaju, ali i uče!

Budući da školska knjiga odgaja generacije – i posebno podržava ovakve hvalevrijedne inicijative – u Dječjem vrtiću Suhopolje stigala je, kao iznenađenje a na veselje i djece i odgojitelja, velika crvena kutija puna materijala i instrumenata za još uspješnije i veselije glazbene igre.

Sve veseli da je i ovaj program [kao i program ranog učenja engleskog jezika] u suhopoljskom vrtiću za roditelje besplatan. A postojanje stručne glazbene suradnice u predškolskoj ustanovi, još jedanput svrstava DV Suhopolje uz bok vrtićima u velikim gradskim centrima. Za pohvalu je odlična suradnja ravnateljice dječjeg vrtića, Ivanke Škala i ravnatelja OŠ, Ante Škrabe, koja je i ovaj puta rezultirala izvrsnim projektom, na zadovoljstvo roditelja i njihovih glazbeno nadarenih mališana.

(www.skolskiportal.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content