Gastronomadi i portal www.gastroposao.eu organizirali su u Orahovici tematske radionice za poboljšavanje zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva diljem Virovitičko-podravske županije. Prva je održana u velikoj gradskoj vijećnici, a bila je namijenjena svima u HoreCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima te zaposlenicima i tražiteljima posla u sektoru ugostiteljstva i turizma, a u svrhu poboljšanja mogućnosti zapošljavanja i poboljšanja ponude i potražnje na tržištu rada.za nezaposlene te druga suradnji s Udrugom kuhara grada Orahovice namijenjena je zaposlenima i poslodavcima, gdje su sudionici imali priliku naučiti nove metode za pristup poslodavcima i zaposlenicima te doznati koje su potrebe na tržištu. Predavanja je održao tajnik udruge Gastronomadi, gastronom i voditelj projekta Zoran Šimunić:
– Mi zapravo predstavljamo projekt Gastroposao.eu preko istoimenog portala koji ima cilj pomoći u zapošljavanju za struku ugostiteljstva i turizma. Mi smo jako dugo u turizmu i imam velika iskustva za ovaj vid pomoći da napravimo taj strukovni portal. Ovakve radionice nam koriste da pokažemo kako jednostavno koristiti računalo u prijavi za određene poslove i da to svi mogu sami raditi uz pomoć našeg portala, a s druge strane obavili smo jedan interaktivni dio gdje smo razgovarali s ljudima o njihovim problemima pri zapošljavanju u ovoj struci i pokušali im odgovoriti na tražena pitanja. Na drugoj radionici upoznali smo prisutne kako se pravilno odnosi poslodavac prema posloprimcu i obrnuto, kako bi svi zajedno lakše prolazili kroz međusobnu suradnju. Radionice ovog projekta sufinancirane su od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i uz potporu Virovitičko-podravske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica te Razvojne agencije VIDRA. Provođenjem ovog projekta očekuje se smanjenje nezaposlenosti na području županije za 25 posto. – rekao je Šimunić te na kraju naglasio kako Virovitičko-podrvaska županija ima ogroman turističko-gastronomski potencijal te je upravo ona izabrana za ove edukacija kako bi gastronomija u ovom kraju još više ojačala svoj kapacitet. (www.icv.hr; vg; foto: V. Grgurić)