FOTO: Pogledajte kako je bilo na tradicionalnoj Palačinkijadi u Čačincima…

Turistička zajednica općine Čačinci i Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, u sklopu Dana općine, po šesti puta su organizirali manifestaciju Palačinkijada. Uz svesrdnu podršku učenika i roditelja stvorena je lijepa atmosfera, a natjecanje je ponovno bilo više nego zanimljivo. Na kraju, sudačko povjerenstvo u sastavu načelnik općine Mirko Mališ, direktorica TZ ureda Ana Marunica, učiteljice Suzana Okrugić, Tamara Ivić i Sanja Cingel te kuhar Ante Zuanović, proglasili su najbolje, a načelnik Mirko Mališ uručio je i prigodne poklone trima najboljim ekipama. Prvo mjesto pripalo je ekipi pod nazivom ”Pobjednička ekipa” koja je nastupila u sastavu Matea Krsnik, Gabrijela Mačković, Tin Jusup, Marko Budim i Nives Svečak, drugo mjesto pripalo je “Marsovcima” u kojima su bili Miko Matešić, Petar Jovanović, Sanjin Mrvelj i Željko Vengust, dok su treće mjesto osvojile „Vatrene“ u sastavu Magdalena Krmpotić, Lea Jelenčić, Nikolina Svečak i Lana Župan

. U sklopu Palačinkijade održano je i natjecanje u brzom jedenju palačinki podijeljeno u dvije kategorije, razredna i predmetna nastava. U kategoriji razredne nastave pobijedila je učenica trećeg razreda Lana Župan, dok je u predmetnoj nastavi slavio sedmaš Marko Grabovac. Na kraju su svi mogli kušati palačinke profesionalnih kuharica iz školske kuhinje, a najbrži su i ovom prilikom zaslužili male slatke poklone koje im je uručila Kristina Krmpotić, ravnateljica OŠ AGM Čačinci:

Palačinkjiada je ponovno bila odlična i velika pohvala ide učiteljima i učenicima Osnovne škole koji su uložili ogroman trud. Ova manifestacija je postala tradicionalna i prepoznatljiva za naše mjesto i obilježavanje Dana općine. Hvala svim sudionicima i svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji. – rekla je direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica.

(www.icv.hr; vg, foto: Željko Felbar)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content