Načelnik Hrvoje Miler obišao radove na kanalizaciji u Špišić Bukovici

U sklopu projekta Europske unije “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica”, ukupne vrijednosti 147 246 575 kuna, u Špišić Bukovici su u tijeku radovi na izgradnji kanalizacijske mreže.

Projekt se odnosi na izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te 35 kilometara kanalizacijske mreže u gradu Virovitici, Špišić Bukovici i Breziku, naselju općine Lukač.
Projekt će se 70,21 posto, odnosno s oko 103.388.722 kuna financirati iz Kohezijskih fondova, dok će ostatak sa po 40 posto financirati Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske vode, a preostali dio od 20 posto financirat će nositelj investicije, virovitički Virkom.

Radove u Špišić Bukovici, koji se odvijaju na dva mjesta, obišao je u ponedjeljak, 11. travnja, načelnik općine Hrvoje Miler.

Načelnik Hrvoje Miler kazao je koje će koristi osjetiti mještani dovršetkom izgradnje kanalizacije:

Neće se više događati da se zagađuje okoliš nekontroliranim pražnjenjem septičkih jama. Mještani će osjetiti smanjenje troškova, kao i manje brige oko pražnjenja cisterne. Također, povećat će se cijene nekretnina te kvaliteta života općenito. – rekao je Miler.

Rok završetka izgradnje je sredina 2017. godine, a nakon izvršenih radova i obavljenog tehničkog pregleda mještani će se moći priključiti na sustav odvodnje.
Izvođač radova je zajednica ponuditelja Brana Virovitica i Radnik Križevci, a vrijednost oko 26 milijuna kuna.

(www.icv.hr; mb)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content