Održan sastanak sa predsjednicima Mjesnih odbora na području grada Orahovice

U ponedjeljak 04. travnja 2016. godine u prostorijama Gradske uprave grada Orahovice, održan je sastanak sa predsjednicima Mjesnih odbora s područja grada Orahovice. Tema sastanka je bila izrada katastra groblja ali i održavanje groblja te grobnih mjesta, kako na Gradskom groblju tako i na grobljima smještenim u prigradskim naseljima.
Prisutne je gradonačelnik, Josip Nemec upoznao sa potrebom izrade katastra groblja, koja je svakako zakonska obveza te će se morati pristupiti rješavanju te problematike.
Direktor komunalnog poduzeća PAPUK d.o.o., Zoran Stošić, istaknuo je kako je izmjera na gradskom groblju već započela, održavanje istog teče prema redovnim planovima, ali da sve to zahtjeva kontinuirana ulaganja.
Naime, sve je češća pojava da se pokojnici iz udaljenijih mjesta sahranjuju na našim prigradskim grobljima, nema evidencije o istima, a ni brige o njihovim grobovima. Redovito održavanje tih groblja do sada su obavljali Mjesni odbori, od kojih neki na svom području imaju čak tri groblja dok neki niti jedno. Kako bi se takav nesrazmjer ubuduće spriječio, kao i činjenica da su evidencije nesređene, mora postojati inicijativa i volja svih Mjesnih odbora, da bi se prionulo rješavanju tih problema, koji su prisutni već dulje vrijeme.

(www.orahovica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content