Općina Čađavica priprema sustav kojim će se uskladiti zemljišne knjige i gruntovnica

U općini Čađavica predstavnici tvrtke IGEA d.o.o iz Varaždina provodili su, od ponedjeljka 4. travnja do četvrtka 7. travnja, edukaciju zaposlenika stalne službe Suda Ispostava Slatina i Katastra Ispostava Slatina za korištenje programskog rješenja  pomoću kojeg će se napraviti usklađenje zemljišne knjige i katastra na području  Čađavice i dijela Starina.

„Općina Čađavica se još 2013. godine nominirala u Državnoj geodetskoj upravi za izmjeru građevinskog dijela naselja Čađavica i jedan dio katastarske općine Starin.“ – rekao je načelnik općine Čađavica, Mirko Rončević. Projekt je financirala Državna geodetska uprava sa 40%, Virovitičko-podravska županija sa 10% te općina Čađavica sa 50% sredstava, odnosno ukupna vrijednost je bila 550 tisuća kuna bez PDV-a. Terenske radove je obavilo poduzeće CADCOM d.o.o. iz Zagreba.

Nakon odrađenog prvog dijela projekta,  u općini Čađavica se pripremaju za drugi dio, odnosno za  Javno izlaganje: “Tvrtka IGEA iz Varaždina, koja pruža tehničku potporu  Državnoj geodetskoj upravi i Ministarstvu pravosuđa kroz svoje informatičke sustave i konzultantske usluge , vrši edukaciju zaposlenika stalne službe Suda Ispostava Slatina i Katastra Ispostava Slatina gdje se oni obučavaju za onaj rad koji ih očekuje u narednom periodu, a to je takozvano Javno izlaganje“  –  ističe načelnik Rončević.

Na javno izlaganje će biti pozvani svi mještani Čađavice, vlasnici nekretnina- privatne i pravne osobe sa svrhom utvrđivanja stanja  vlasništva na području naselja Čađavice. U određenim terminima će dnevno biti pozivani vlasnici kojima će u prostorijama Općine biti prezentirane izmjene. Ukupno je ovim postupkom obuhvaćeno 1160 čestica, a  gotov bi trebao biti u roku od jedne godine.

Koristi za mještane su te da pri provođenju investicija, nadogradnji, novogradnji i slično kompletnu imovinsko-pravnu dokumentaciju iz gruntovnice i katastra mogu dobiti u jednom danu.

Načelnik općine Čađavica Mirko Rončević naglasio je važnost ovog projekta te pozvao sve stanovnike Čađavice  da pri dolasku na Javno izlaganje u Stalnu službu koja će imati ured u prostorijama općine Čađavica, da ponesu svu dokumentaciju koju posjeduju: gruntovni izvadak, vlasnički list, katastarski list, građevinsku dozvolu, rješenje o legalnosti i bilo koji drugi „papir“ koji imaju o svojim zgradama bez obzira koliko su ti dokumenti  stari. Poziv na Javno izlaganje će dobiti svi stanovnici vlasnici nekretnina i građevnih čestica.(www.icv.hr, mt)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content