U planu vidikovac i edukacijski centar za vinogradare i voćare u Špišić Bukovici

Udruga vinogradara i voćara sveti Ivan Špišić Bukovica održala je u subotu, 9. travnja, u Lovačkom domu u Špišić Bukovici redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Predsjednik udruge Zvonko Kucljak podnio je izvješće o radu za proteklu godinu. Kao i svake godine, ova Udruga koja broji 50-ak članova je prigodnim programom obilježila Vincekovo i Martinje te je sudjelovala u aktivnostima u sklopu obilježavanja Dana općine Špišić Bukovica – Ivanja. Također, Udruga vinogradara i voćara sv. Ivan redovito sudjeluje na ocjenjivanju vina koje se održava u sklopu međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, a ove su godine čak tri člana Udruge dobila zlato, što je dokaz da ovi vinari ulažu izniman trud u svoj rad.

Na skupštini je usvojeno Izvješće o radu, Financijsko izvješće, kao i Plan rada za 2016. godinu. Od značajnijih aktivnosti u planu je gradnja vidikovca u vinogradima u Špišić Bukovici te je na skupštini usvojena Odluka o kupnji zemljišta. Na tom mjestu će biti postavljen i kip sv. Ivana po kojem Udruga nosi ime, a u planu je i sadnja voćki i loze kako bi ovo mjesto ujedno moglo služiti za edukaciju vinogradara i voćara.

Skupštini su, uz članove udruge, prisustvovali načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, zamjenik načelnika Rudolf Ilić, predsjednik Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Zoran Raptavi, ribiči Športsko-ribolovnog kluba Linjak Okrugljača, članovi Udruge umirovljenika Špišić Bukovica, Udruge žena Bukovčanke te Udruge vinogradara sv. Vinko iz Virovitice.

(www.icv.hr; mb)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content