Posjet razredne nastave poslodavcima u sklopu projekta „Moj pametan izbor“

U sklopu projekta „Moj pametan izbor“ učenici razredne nastave iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje su 11. travnja 2016. obišli različite poslodavce s područja Virovitice te su upoznali različita zanimanja.

Posjet su započeli na Željezničkom kolodvoru Virovitica izložbom maketa naselja i malih vlakova. Učenici su uživali u izložbi, a i sami su se okušali u vožnji malih vlakova za što su dobili i diplome. Nakon izložbe su upoznali različite djelatnike kolodvora – šefa stanice, prometnika, kontrolora prometa, blagajnika, konduktera. Puno su saznali i o razvoju željeznice.

Obilazak su nastavili vožnjom vlaka od Željezničkog kolodvora do Željezničke stanice Virovitica grad (Male stanice). Većina učenika se prvi put vozila vlakom te im je ovo iskustvo bilo izuzetno zanimljivo.

Obilazak se nastavio u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky gdje su upoznali zanimanja glazbenika i nastavnika glazbe. Prisustvovali su koncertu učenika Glazbene škole gdje su imali prilike čuti različite instrumente. Nakon koncerta obišli su prostorije škole i upoznali se sa radom Glazbene igraonice.

Odmor za jelo i osvježenje pronašli su u jednom kafiću gdje su osim upoznavanja zanimanja ugostitelja i konobara bili počašćeni sokom.

U završnom dijelu posjeta odlučili su se uljepšati. U dva frizerska salona su upoznali zanimanja frizerke, kozmetičarke i maserke. Sami su postali modeli, a neki su se okušali i u uređivanju perike.

Uljepšani i puni dojmova saznali su puno informacija o raznim zanimanjima. (promo)

ICV1 ICV2 ICV3logaci

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content