Projekt “Zeleni vrtovi za zelenije vrtiće” popraćeno i u tjedniku „Story“

Projekt “Zeleni vrtovi za zelenije vrtiće” kojeg provodi Dječji vrtić “Suncokret” iz Slatine popraćeno je i u tjedniku „Story“.

Članovi Inina Kluba volontera iskoristili su lijep proljetni dan kako bi posjetili slatinski Dječji vrtić “Suncokret” i proveli prvu ovogodišnju akciju u sklopu Inina programa Zeleni pojas.

Uz Inine volontere u pripremi zemlje i vrta sudjelovale su odgojiteljice i ostali zaposlenici dječjeg vrtića, dok su djeca u edukativnoj radionici pomagala u sadnji voća, povrća i cvijeća. Sadnice i bilje pomno će održavati, što će djecu dodatno motivirati i širiti savjest o ekološkom uzgoju i očuvanju okoliša, a plodovi koji će izrasti koristit će se u pripremanju zdravih obroka i napitaka za cijeli vrtić.

Zeleni pojas program je koji se bavi pitanjima zaštite okoliša i prirode, au sklopu njega Ina podržava i sufinancira projekte poput pošumljavanja, edukacije o ekologiji, uređenja zelenih površina i dječjih igrališta, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka te drugih sličnih aktivnosti. Program je pokrenut prije dvije godine, kada je na otvoreni natječaj pristiglo 58 prijava, a stručna je komisija odabrala 12 najboljih.

Projekt slatinskog vrtića jedan je od 15 odabranih među čak 136 prijavljenih prošle godine.

(www.icv.hr, story, Foto:Ilustracija)

IMG_2071 (Custom)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content