Skrb o starijima i nemoćnima na području općine Čačinci

Programom Pomoć zajednici koji za cilj ima skrb o starijima i nemoćnima, a ujedno i zapošljavanje žena, Općina Čačinci u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi projekt javnih radova. Usluge koje su prema ovom Programu dostupne usmjerene su na pet glavnih područja: organiziranje prehrane, kućni poslovi i uređenje okućnice, osobna higijena i osnovna zdravstvena skrb, psihosocijalna podrška te posredovanje u ostvarivanju različitih prava.
– Svjesni činjenice da je jedan od prioriteta briga o stanovništvu koje svoje potrebe nije u stanju ostvariti samostalno već petu godinu za redom Općina u suradnji sa Zavodom uspješno provodi mjere iz programa namjenjenog skrbi o starijim i nemoćnim mještanima. U narednom razdoblju nadamo se također i eventualnom proširenju usluge, posebno onima koji su potpuno prometno izolirani – rekao je Mirko Mališ, načelnik Općine.
Usluge su prilagođene uočenim potrebama starijih osoba, a osobito potrebe za pomoći u prevladavanju usamljenosti i socijalne isključenosti. Ovim projektom Općina Čačinci je obuhvatila 79 korisnika, a zaposleno je 10 žena, njegovateljica upućenih sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
– Svi korisnici su s oduševljenjem prihvatili ovaj program posebno korisnici iz okolnih naselja naše općine, kojima je problem opskrbe s namirnicama, lijekovima, bankarskim uslugama i slično. Za ovaj program postoji velika zainteresiranost u našoj općini zbog velikog broja staračkog stanovništva pa se u ovom trenutku nisu mogli ni obuhvatiti svi zainteresirani korisnici. Jedini nedostatak ovog programa je njegovo trajanje od 6 mjeseci jer pomoć starim i nemoćnim osobama je uvelike potrebna tijekom cijele godine – rekla je Marija Beštek, voditeljica Programa pomoći zajednici. (www.cacinci.hr, Fotografija: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content