U Šp. Bukovici uspješno izvedena akcija “Vatra 2016.”

U osnovnoj školi “August Cesarec” u Špišić Bukovici u petak 22. travnja je izvedena vježba “Vatra 2016”, odnosno simulacija požara koji je nastao u restoranu škole i u kojemu su dvije osobe bile unesrećene. Vježbu su osim učenika i djelatnika škole izvela sva tri Dobrovoljna vatrogasna društva Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu VPŽ, te djelatnici Policijske uprave virovitičko-podravske.

Koordinator akcije bila je služba Državne uprave zaštite i spašavanja virovitičko-podravske županije. Ovu vrlo uspješno izvedenu akciju pohvalio je i zahvalio se svim sudionicima načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, pročelnik DUSZ VPŽ Josip Job, zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Stjepan Venus, ravnateljica Osnovne škole “August Cesarec” iz Špišić Bukovica Marijana Novak Stanić, te zapovjednik VZO Špišić Bukovica Zdravko Pokupić koji je na kraju akcije, načelniku Hrvoju Mileru podnio izvješće o uspješno obavljenoj vježbi.

Cilj je bio praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja Osnovne škole “August Cesarec” kao što je i predviđeno u navedenom Planu. Osim osposobljenosti djelatnika i polaznika škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, promatrao se i postupak intervencije žurnih službi, te eventualna potreba mijenjanja Plana evakuacije kako bi bio još operativniji.

U vježbi su sudjelovala 3 navalna vozila i 30 vatrogasaca iz DVD-a Špišić Bukovica, Vukosavljevica i Okrugljača, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu VPŽ i djelatnici Policijske uprave virovitičko podravske na osiguranju mjesta vježbe, a uz službu DUSZ VPŽ, akciju su nadgledali i djelatnici Vatrogasne zajednice VPŽ na čelu sa zapovjednikom Stjepanom Venusom, te djelatnici Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica na čelu s predsjednikom Milanom Majetićem.

(www.icv.hr, bs, Foto:Bruno Sokele)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content