Stručni žiri ocjenjivao pristigle skladbe za Festival

Na seoskom imanju Zlatni klas u Otrovancu u petak, 8. travnja, sastao se stručni žiri Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja” Pitomača 2016.

Članovi stručnog žirija, poznati dugogodišnji urednik i voditelj HTV-a Branko Uvodić, šef-dirigent Tamburaškog orkestra HRT-a Siniša Leopold, urednik programa narodne glazbe Hrvatskoga radija Željko Kovačić i dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Vesna Bedeković, preslušali su prijavljene radove i razmijenili dojmove.

Svaki rad bodovan je brojevima od jedan do pet u nekoliko kategorija. Nakon ocjenjivanja, određen je bodovni prag za skladbe koje će mogu ući u festivalski program o čemu odlučuje kolegij festivala Pjesme Podravine i Podravlja.

– Na adresu festivala stiglo je 88 prijava, od kojih će gotovo polovica dobiti priliku predstaviti se publici na 24. glazbenom festivalu u Pitomači. Zadovoljan sam odazivom i pristiglim radovima – rekao je umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan te dodao kako među prijavljenima ima vrlo zanimljivih pjesama.

Uskoro ćemo saznati koje ćemo skladbe i u čijoj izvedbi slušati na 24. Glazbenom festivalu u Pitomači.

(www.pitomacafestival.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content