Dvorana Tehničke škole u Virovitici bit će ponovno dupkom puna, bore se Saša Klimek, Jure Šojat, Mateo Horvat i Dražen Palfi

Nakon što je prošli “MMA Noć nokauta” oduševio prepunu dvoranu Tehničke škole u Virovitici, organizatori su odlučiti ponoviti ovaj borilački spektakl i ove godine. Karta boraca puno je jača, a kao “šlag na tortu” bit će borba večeri između Tajde Ratajc iz Slovenije i Ančice Anđelić iz Kickboxing kluba Impact Našice. Ovaj meč zasigurno će privući najviše pozornosti gledatelja.

Inače na “MMA Noći nokauta” borit će se i četiri Virovitičana: Saša Klimek, Mateo Horvat, Jure Šojat i Dražen Palfi. Što se tiče amaterskih borbi, Virovitičanin Domagoj Maligec u kategoriji do 65 kg borit će se protiv Matije Vratarića iz Varaždina, a David Furdić, također član Nokauta, u kategoriji do 75 kg s Lukom Kladićem iz Varaždina.

Saši Klimeku ovo će biti treća profesionalna borba, a dosada je upisao po pobjedu i poraz.
– Moj protivnik Ivan Vičić rodom je iz Srbije, a više godina živi u Makedoniji i aktivan je kao hrvač i judaš. Više puta bio je i prvak u judu. Ima skor od dvije pobjede i dva poraza. – ističe Klimek te govori da će njegov 26-godišnji protivnik pasti već u prvoj rundi.
– Očekujem pobjedu pred svojom publikom, ali bit će to težak meč. Naime oboje ćemo zasigurno ići odmah na nokaut, tako da će biti opasno, ali mislim da će borba završiti u prvoj rundi. – kazuje Klimek koji je većinu priprema odradio u Rijeci kamo se i preselio.
– Imao sam privatnog trenera i trenirali smo dvaput dnevno. Spreman sam i jedva čekam borbu. – kazao nam je Saša Klimek.

Inače prvi borac koji će od Virovitičana ući u ring jest 18-godišnji boksač Mateo Horvat kojemu će ovo biti također treća profesionalna borba, a za meč su ga pripremali treneri Dominic Tešić i Milan Šaponja.

– S pripremama za meč počeo sam već u siječnju ove godine jer sam već imao jednu borbu i to 20. veljače, tako da nisam prestao s treninzima, nego sam se nastavio pripremati za iduću borbu. – ističe Horvat koji je prošle godine ostvario pobjedu na prvoj “MMA Noći Nokauta”.

– Prošle sam godine pobijedio, a ni sam ne znam kako. “Pojela” me je trema i nervoza, ali ipak je sve sjajno završilo. Sadašnji protivnik dosta je stariji od mene i nekoliko borbi iskusniji, voli parter što ja izbjegavam jer ipak sam boksač. Pokušat ću održati borbu u “stojci” i koristit ću najviše boksačke tehnike. Očekujem pobjedu i dat ću sve od sebe, a što se tiče treme, nje ima uvijek prije svake borbe, ali ju jedva čekam. – govori nam Horvat koji je zahvalio svojim trenerima jer su imali puno strpljenja s njim.

Dražen Palfi prošle godine nije ni započeo borbu jer je pri ulasku u “oktogon” stao na staklo i ozlijedio stopalo te se nije mogao boriti, ali sada će se iskupiti svim gledateljima koji ga željno iščekuju vidjeti u trećoj profesionalnoj borbi.

– Za sam se ovaj meč pripremao nekih tri mjeseca, no nažalost opet sam se ozlijedio. Napravio mi se ugrušak u šaci, no sada je sve sasvim ok. Vidjet ćemo koliko će se sve to odraziti kada uđem u borbu. Inače prošle godine doživio sam prometnu nesreću tako da nisam sedam mjeseci bio u treningu, no odlučio sam se boriti. Protivnik je mlad i željan dokazivanja, a ja se želim oprostiti od ovog sporta, kako se kaže “okačiti rukavice o klin” i to s pobjedom pred svojom publikom. – kazao nam je Palfi.

Jure Šojat trenira četiri godine i dosada je imao jednu profesionalnu borbu u kojoj je pobijedio protivnika nokautom u prvoj rundi. Što se tiče amaterskih borbi, Šojat ima omjer od tri pobjede i jednog poraza.

– Protivnik ima jednu revijalnu borbu i to je izgubio na bodove i iskreno, ne zamaram se s njim. Očekujem nokaut. – uvjeren je Jure koji ističe da ima tremu prije ulaska u ring.
– Bez obzira na to što ću najvjerojatnije imati tremu, pred svojom publikom dat ću sve od sebe. Moram zahvaliti Vanji Špoljariću koji me je pripremao kondicijski te također Zoranu Đođu s kojim sam radio sparinge.

Inače posebni gost turnira bit će poznati hrvatski MMA borac Ivica “Terror” Trušćek iz Križevaca. Trušćek je poznati borac u MMA svijetu, a donedavno je bio i stanar Big brother kuće, reality showa koji se emitira na RTL televiziji. Prema riječima Saše Klimeka Trušćek će najboljim borcima podijeliti nagrade te se družiti sa svim posjetiteljima ovog borbenog spektakla koji će se održati 28. svibnja u dvorani Tehničke škole s početkom u 20 sati.
Vaganje je u petak, dan ranije također u dvorani u 20 sati, a ulaz je besplatan. (www.icv.hr; vle)

noc-nokauta-plakat-borci

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content