HUPS Virovitica održao Dane otvorenih vrata

Hrvatska udruga za prevenciju suicida Virovitica 23. svibnja je u svojim prostorijama održala Dane otvorenih vrata s ciljem informiranja građanstva o radu udruge te o mogućnostima volontiranja u udruzi.

Svrha djelovanja udruge je predikacija i prevencija smanjenja stope suicida, kao i smanjenja pokušaja suicida. Na temelju toga volonterka HUPS-a Virovitica Tihana Dornjak održala je kratko upoznavanje s udrugom te predavanje na temu “Suicid” Iz izloženog se između ostalog moglo iščitati da je naša županija po broju suicida ili pokušaja suicida kojih je u 2014. godini evidentirano 21, na petom mjestu suicidalnosti od 5 slavonskih županija, a najčešći razlog je bio depresija počinitelja.

DSC03239_1067x800

Naglasak predavanja bio je na tome kako prema ponašanju prepoznati osobu koja ima suicidalne namjere, te kako joj pomoći, bilo da se radi o najzastupljenijoj suicidalnoj populaciji, odnosno osoba u srednjoj i starijoj životnoj dobi, ili da se radi o populaciji mlađe životne dobi, a s tim u vezi istaknuta je značajna uloga obitelji, kao i udruga poput HUPS-a, kako bi ove nepoželjne pojave bilo što manje. (www.icv.hr; bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content