Proglašena elementarna nepogoda na području općine Pitomača

Obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, 04. svibnja je proglasila elementarnu nepogodu MRAZ na području općine Pitomača, zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih izrazito niskim temperaturama-mrazom na dan 26. travnja, a kojom su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, industrijskim) i trajnim nasadima.

Povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode na području općine Pitomača obavještava sve pravne i fizičke osobe da štetu mogu prijaviti u Općini Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1 od četvrtka 05. svibnja do petka 13. svibnja 2016. godine, radnim danom u vremenu od 08,00 do 14,00 sati.

Osobe koje su svoje zemljište dale na korištenje tvrtkama-organizatorima poljoprivredne proizvodnje obavezno se trebaju javiti njima radi dogovora o nositelju prijave štete.

Štete se prijavljuju na propisanom obrascu EN-P uz kopiju lista A i B zahtjeva za potporu za 2016. godinu izdanog od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te broj žiro-računa i OIB.

(www.pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content