Veliki uspjeh učenika Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice na Festivalu matematike u Puli

U subotu 12. ožujka 2016. u sportskoj dvorani Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici održano je sedmo ekipno natjecanje iz matematike „Rokovi matematičari” na kojem su se natjecali učenici osnovnih i srednjih škola: osnovne škole u kategoriji ALFA, gimnazije u kategoriji BETA, tehničke škole u kategoriji GAMA i strukovne u kategoriji DELTA.
Ove godine na natjecanju su sudjelovale ekipe iz Virovitice, Slatine, Orahovice, Bjelovara i Požege, ukupno 49 ekipe, što je 196 učenika.
Surganizator ovog natjecanja je Udruga prirodoslovaca „Ω 7“ iz Virovitice koja je osnovana prije osam godina, a čiji je cilj popularizacija prirodoslovlja. Udruga svoj cilj ostvaruje kroz razne projekte, kao što su i radionice za pripremu državne mature.
Na kraju natjecanja podijeljena su priznanja najuspješnijim ekipama natjecatelja u svim kategorijama,
a u kategoriji BETA prve tri ekipe su:
1. Marin Hanić, Sanela Barnaki, Lucija Relić, Mijo Piškur, Gimnazija Petra Preradovića, Virovitica
2. Ivan Manović, Danijel Dražetić, Tin Vučković, Luka Korov Gimnazija Požega
3. David Osmanović, Veron Hrvojić , Luka Kelčec i Marko Rajnović, Gimnazija Petra Preradovića, Virovitica.

Dvije najbolje plasirane ekipe Gimnazije Petra Preradovića ostvarile su i na državnom ekipnom natjecanju, „Festival matematike – ekipa 5+“, održanom 6.5.2016. u Puli, izvrstan uspjeh.
Na natjecanju na kojem je sudjelovalo 58 ekipa iz cijele Hrvatske, Centara izvrsnosti i prestižnih zagrebačkih gimnazija i tehničkih škola, naša prva ekipa osvojila je izvrsno 5. mjesto, a druga ekipa 16. mjesto, dok su u poretku gimnazija imali
4. i 9. mjesto.
To su izvrsni rezultati naših učenika koji pokazuju da je naša gimnazija u samom vrhu u Hrvatskoj, jer su prva četiri mjesta zauzeli Tehnička škola „Ruđer Bošković“ Zagreb, Gimnazija „Lucija Vranjanina“ Zagreb, Centar izvrsnosti Varaždin i Gimnazija Andrije Mohorovčića Rijeka.

Mentori učenika iz ekipa su profesorice Branka Inđić, Mateja Uzelac i Azra Razlog.
Učenike je na natjecanje vodila prof. Azra Razlog, predsjednica Udruge „Omega 7“ iz Virovitice. U organizaciji natjecanja su pomogli i naši dugogodišnji sponzori: Tvornica šećera „Viro“ d.d., Grad Virovitica, „Flora“ d.o.o. i drugi.
Ranijih godina, zahvaljujući razumijevanju i donaciji virovitičke tvrtke „Romić – promet“ d.o.o., uspjeli smo otići na Festival matematike sa najboljim ekipama svih virovitičkih srednjih škola: Gimnazije Petra Preradovića, Katoličke klasične gimnazije Virovitica, Tehničke škole Virovitica i Strukovne škole Virovitica, koje su također ostvarile zavidne rezultate.

Udruga prirodoslovaca „Omega 7“ ima u planu u suradnji sa Virovitičko – podravskom županijom osnovati i Centar izvrsnosti Virovitica, u kojem bi se učenike svih škola s područja županije pripremalo za natjecanja iz područja prirodoslovlja. Centre izvrsnosti imaju gotovo sva ostala središta županije: Zagreb, Varaždin, Bjelovar, Koprivnica, Krapina, Split, Zadar. (www.gimnazija-ppreradovica-vt.skole.hr)

13161274_262184037462458_1437836376_o 13170537_262184027462459_1704788348_o 13199288_262184030795792_355199573_o

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content