Potpisivanje Ugovora o opremanju laboratorija Panonskog drvnog centra

U Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u srijedu, 15. lipnja, u 11,00 sati, održat će se potpisivanje Ugovora o opremanju laboratorija Panonskog drvnog centra kompetencija – Optička mjerna oprema i uređaji, odnosno za: 3D optičko mjerenje i analizu pomaka i deformacija; 3D digitalni skener; 3D printer, kao i za lasersko graviranje.

Ugovor će potpisati obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i direktor tvrtke Topomoatika d.o.o. Zagreb Tomislav Hercigonja. Ugovor je vrijedan 2.966.987,50 kuna. Navedena optička oprema omogućit će krajnjim korisnicima usluga Panonskog drvnog centra kompetencija mogućnosti 3D mjerenja, izrade pripadajućih analize i praćenja, te izrade naprednih 3D modela u procesu proizvodnje proizvoda od drva.

Podsjetimo, Panonski drvni centar kompetencija najznačajniji je i najveći EU projekt u Virovitičko-podravskoj županiji. Centar se gradi u sklopu EU projekta vrijednog 45 milijuna kuna, od čega 99 posto sredstava daje Europska unija, a 1 posto Virovitičko-podravska županija. Projekt Panonski drvni centar kompetencija je prvi i najveći projekt u Republici Hrvatskoj realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Nositelj projekta kroz koji je realiziran Panonski drvni centar kompetencija je Virovitičko-podravska županija, a partneri projekta su VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content