Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak obišla buduće ambulante Doma zdravlja VPŽ u Novoj Bukovici i Zdencima

Obnašateljica dužnosti župana, Sanja Bošnjak, uz ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igora Fazekaša, obišla je zdravstvene ambulante Doma zdravlja u Novoj Bukovici te u Zdencima. U Novoj Bukovici je postavljen namještaj, a uskoro se očekuje i medicinska oprema te otvorenje zdravstvene ambulante, koju žitelji ove općine nisu imali posljednje tri godine. Naime, Općina Nova Bukovica je prije više od tri godine ostala bez ambulante opće medicine te su stoga pacijenti bili primorani ići u ambulante u Mikleušu ili Slatini. Zahvaljujući inicijativi bivšeg virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića i načelnika Općine Nova Bukovica Željka Vencla, stanovnicima Nove Bukovice će jedna od osnovnih usluga ponovno biti na dohvat ruke. U Novoj Bukovici će biti ambulanta opće te dentalne medicine. U obilasku novih prostora u Novoj Bukovici, bio je i načelnik Općine Nova Bukovica Željko Vencl.

Osim toga, Sanja Bošnjak je i u Zdencima obišla ambulantu Doma zdravlja kod koje slijede završni radovi. Uz nju i Igora Fazekaša, ambulantu su obišli i načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić, te predsjednica Općinskog vijeća Vidica Kovačević. Ambulanta u Zdencima će biti prva u nizu novih ambulanti na području Virovitičko-podravske županije nakon Domovinskog rata. Riječ je o nastavku ulaganja Virovitičko-podravske županije u zdravstvo, a ovaj projekt će zasigurno pridonijeti kvaliteti života stanovnika općine Zdenci.

Vrijednost radova u Novoj Bukovici iznosi 1.500.000,00, a u Zdencima 1.800.000,00 kuna, a njezinu izgradnju financiraju Virovitičko-podravska županija, Dom zdravlja VPŽ i općine Nova Bukovica, odnosno Zdenci.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content