Orahovački Crveni križ više nego aktivan

Gradsko društvo Crvenog križa održalo je svoju redovnu, godišnju i izvještajnu Skupštinu. Izvješće o radu za proteklo razdoblje podnio je ravnatelj Željko Kiš izdvojivši kako je GDCK Orahovica u 2015. godini organizirao 13 akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojima je prikupljeno 597 doza krvi, potom 10 tečajeva prve pomoći za vozače koje je pohađao 101 kandidat:

-Uz redovan rad, puno se i ove godine radilo na socijalnom programu, pa je tako pred uskršnje blagdane podijeljeno 167 paketa hrane, većinom starijim osobama koje primaju socijalnu pomoć na području grada i susjednih općina Crnac, Čačinci i Zdenci, u povodu 1. listopada, Dana starijih osoba, uručeni su paketi za 46 osoba koje primaju socijalnu pomoć, pred Božićne blagdane podijeljeno je 220 paketa hrane, više od 10 tona jabuka te više od 4 tone rabljene odjeće i obuće, a za bolesne građane podijeljena su brojna medicinska pomagala. Provođenjem projekta “Siti-sretni” vrijednog 120 tisuća kuna GDCK Orahovica osigurao je hranu za 117 učenika osnovnih škola, čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja. I ove godine provedena je akcija “Solidarnost na djelu” u kojoj je od dobrovoljnih novčanih priloga građana prikupljeno ukupno 21.415 kuna. Svakako treba napomenuti da je i ove godine najveća količina humanitarne pomoći stigla od francuskih humanitarnih organizacija posredstvom Ivice i Karmen Perković, a isti su Gradskom društvu uručili i najveću pojedinačnu financijsku donaciju u iznosu od 5.000 eura za kupovinu neophodnog kombi vozila. – rekao je između ostalog Kiš te dodao kako je Društvo i kroz proteklu godinu naporno radilo s članovima pomlatka i mladih Crvenog križa koji su bili dio mnogih natjecanja i edukacija, a redovno su pomagali i u gotovo svim akcijama društva te brojim gradskim manifestacijama.

Na kraju Skupštine čelnike i nazočne članove GDCK Orahovica pozdravio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec istaknuvši odličnu suradnju Grada i Društva te pohvalivši orahovački Crveni križ na izuzetno vrijednom i predanom radu u svojoj plemenitoj aktivnosti.

(www.icv.hr, vg; Foto: Vladimir Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content