Projekt „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ nominiran za nagradu Vijeća Europe

Projekt „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ jedan je od samo dva projekta za mlade koji su ove godine iz Republike Hrvatske nominirani na prestižnu nagradu Vijeća Europe (Pompidou Group European Drug Prevention Prize 2016).

Već deset godina u Virovitičko-podravskoj županiji razvija se projekt „Iskoristi dan“ kojemu je cilj pomoći mladima da osvijeste važnost organizacije vlastitog slobodnog vremena. Stručnjaci Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije (prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.) u okviru ovoga projekta pokrenuli su prije osam godina ideju izrade i vodiča za pomoć u osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ koji informira mlade o mogućnostima uključivanja u raznolike sportske, društvene, vjerske i ine sadržaje u gradovima i općinama naše županije. Ovo je jedinstveni vodič te vrste u Republici Hrvatskoj, a u realizaciji ideje već godinama motivirano pomažu i učenici i voditelji školskih preventivnih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji. Nositelj je projekta Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je i izdavač vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“.

Sama prijava za ovu nagradu i činjenica da je projekt Zavoda za javno zdravstvo jedan od samo dva nominirana projekta iz naše zemlje pokazuju da se u Virovitičko-podravskoj županiji provode iznimno kvalitetni preventivni projekti usmjereni zaštiti djece i mladih u našoj županiji. (www.icv.hr; sb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content