Orahovica postaje najmanji studentski grad u Hrvatskoj

Orahovica će 3. listopada i službeno postati najmanji grad u Hrvatskoj koji ima fakultet. Tog povijesnog dana će 30 studenata krenuti na preddiplomski Studij fizioterapije. Moglo se to čuti na sjednici Odbora za osnivanje i pokretanje sveučilišnog preddiplomskog Studija fizioterapije koji će se u Orahovici održavati pod patronatom Medicinskog fakulteta Osijek.

Na sastanku su bili: Aleksandar Včev dekan Medicinskog fakulteta kao predsjednik Odbora, uz nazočnost, između ostalih, ministra regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, domaćina, gradonačelnika Grada Orahovice Josipa Nemeca, kao i direktora Nacionalnog centra za integrativnu medicinu Damira Šebe te počasnog građanina grada Orahovice Voje Lukića.

Sudionici sastanka su dali punu potporu Studiju fizioterapije koji će trajati 6 semestara i obavljat će se u Edukacijskom centru Merkur u Orahovici (za 30 slobodnih mjesta javilo se čak 242 kandidata nap.a.). Podcrtano je kako se u budućnosti želi pokrenuti i diplomski studij, a dekan Medicinskog fakulteta Aleksandar Včev je pokrenuo i priču o Studiju sestrinstva u Virovitici…

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content